3 rețete de post delicioase de încercat chiar acum 

Alimentația vegana sau de post nu ar trebui să fie niciodată plictisitoare! De aceea, am adunat cateva dintre rețetele noastre preferate, care îi vor impresiona chiar și pe cei mai pretențioși. Creeaza versiuni de post ale unor preparate clasice reconfortante, cum ar fi chiftelutele sau ​salata orientala. Aceste feluri de mâncare apetisante folosesc tehnici de gătit ușoare și ingrediente familiare, astfel încât să eviți rețetele prea complicate, fără a renunța la arome. Pregătește-te să te înfrupți și să te bucuri de ele! 

Chiftelute din quinoa si fasole neagră

Dacă ții post sau pur și simplu încerci sa mananci mai puțină carne, dar iti e pofta de o portie gustoasa de chiftele, aceasta reteta este pentru tine. 

Această rețetă începe cu fasolea neagră care a fost coaptă pentru a se usca – acest lucru este important, deoarece ajută la evitarea unor chiftele prea moi. Fasolea este apoi amestecată cu ierburi, mirodenii, usturoi si ceapa si cu quinoa fiarta. Aceste ingrediente se trec într-un blender fără a fi mixate prea mult, insa, acestea trebuie sa își pastreze textura. Formează apoi chiftelutele si prajeste-le în ulei de floarea soarelui. 

Aceste chiftelute pot sa fie servite ca atare sau adaugate într-un sos marinara clasic împreuna cu o garnitură de cartofi piure sau paste. 

 

Salată de cartofi 

Această salată de cartofi de post ușoară este de vis! Cartofii fragezi sunt acoperiți cu un dressing cremos, cu un amestec perfect de ierburi și condimente. Ceea ce face ca această salată de cartofi să fie cu adevărat minunată sunt cartofii, murăturile tocate, patrunjelul, dressingul cremos din iaurt și maioneza vegana și bucățele crocante de ridichi și ceapă roșie. 

Toacă ingredientele mai sus menționate în cuburi de aceeași mărime. Într-un bol amestecă două linguri de maioneza vegana cu 3 linguri de iaurt de soia împreuna cu patrunjelul tocat fin, otet de mere, sare si piper dupa gust. Mixeaza dressingul impreuna cu legumele și salata ta este gata! O adaptare delicioasa a clasicei salate orientale. 

 

Supa crema de linte 

Dacă ești fan și pui în practica des o reteta de supa crema de legume, vei iubi aceasta supa! Sanatoasa si plina de fibre, supa de linte este și satioasa și promitem ca va fi o rețeta la care vei reveni des. Este o reteta rapida, supa fiind gata în 30 de minute, este vegana si fara gluten. Pentru aceasta rețetă ai nevoie doar de:

  • Linte
    Morcovi
  • Ceapa
  • Cartof (optional)
  • Ulei de măsline
  • Chimion
  • Piper 
  • Pasta de tomate concentrata

Încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa împreuna cu pastă de tomate. Dupa cateva minute, adauga si morcovul, lintea și un cartof daca iti doresti o consistență mai groasă. Adauga mirodeniile: chimion, sare și mult piper și apa cat sa acopere legumele. Cand toate legumele și lintea sunt fierte, mixeaza totul cu un blender. La final, servește cu o felie de lamaie, alaturi de o lipie calda.