6 sfaturi pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Grăsimea abdominală poate fi o problemă mult mai mare decât pare, pe lângă faptul că arată destul de urât. Aceasta poate provoca o serie de probleme de sănătate, printre care se numără diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

În cazul în care nu ai nici cea mai mică idee cum să scapi de grăsimea de pe abdomen, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune 6 sfaturi pe care ar trebui să le pui în aplicare chiar de azi!

1.Evită consumul de zahăr și băuturile îndulcite cu zahăr.

Adaosul de zahăr din alimente este foarte nesănătos pentru organism, nu numai pentru problemele de sănătate pe care ți le poate cauza. Consumul de zahăr duce la acumularea de grăsime la nivelul ficatului și în zona abdomenului. În această categorie intră sucurile din comerț care conțin zahăr, băuturile sportive și alte lichide îndulcite cu zahăr. 

2. Consumă alimente bogate în proteine

Pe termen lung, consumul de alimente bogate în proteine este o modalitate excelentă de a scăpa de grăsimea abdominală. Consumul de proteine poate reduce pofta de mâncare cu până la 60%, ceea ce înseamnă reducerea caloriilor consumate pe zi. Așa că, încearcă să consumi cât mai des ouă întregi, pește, fructe de mare, nuci, alune, carne din surse proaspete. 

3. Eliminați carbohidrații rafinați din dietă

Reducerea carbohidraților este cel mai eficient mod pentru a pierde grăsimea abdominală. Evită pe cât posibil carbohidrații rafinați, cum ar fi zahărul și pâinea albă. Încearcă să consumi maxim 50 grame de carbohidrați pe zi. În acest fel se va produce în corpul tău efectul de cetoză, care diminuează pofta de mâncare și accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

4. Consumă foarte multe lichide

Consumul de lichide este esențial pentru un stil de viață sănătos, însă nu orice lichide sunt benefice. Cel mai indicat ar fi să consumi apă, simplă sau cu lămâie, pentru a arde mai ușor grăsimile din zona abdomenului și nu numai. De asemenea, reține că alcoolul poate îngreuna procesul de ardere a grăsimii abdominale și adaugă o serie de calorii în dietă.

5. Îmbină dieta cu exercițiile fizice

Mișcarea este foarte importantă în procesul de eliminare a grăsimilor, dar și una dintre cele mai benefice activități pentru o viață lungă și sănătoasă. De asemenea, trebuie să reții că nu vei pierde grăsimea abdominală doar prin abdomene sau exerciții care acționează în zona respectivă, ci trebuie să ai un program de fitness care să lucreze tot corpul, nu neapărat în același timp.

6. Ține evidența alimentelor pe care le consumi

Reține că nu este nevoie să cântărești alimentele sau porțiile de mâncare, dar ar fi indicat ca, pentru câteva zile, să analizezi ceea ce consumi. Îți vei da seama că greșești undeva, iar acest lucru te va ajuta să elimini din dietă ceea ce menține grăsimea abdominală și nu te lasă să scapi de aceasta, orice ai face.

Creează un echilibru între alimentație, exerciții fizice regulate și o atenție sporită la ceea ce consumi și vei avea parte de rezultate neașteptate!