3 criptomonede cu potențial pe termen lung

Găsirea celor mai bune investiții pe termen lung în criptomonede poate fi o sarcină descurajantă, dar avem o propunere. În acest ghid, ne uităm la trei dintre cele mai bune proiecte cripto pe termen lung de pe piață. Mai jos este o scurtă prezentare generală a fiecăreia dintre cele mai bune criptomonede pe termen lung.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin este cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizarea bursieră. O puteți folosi pentru a cumpăra online și offline sau o puteți stoca in portofelul dumneavoastră virutal. A devenit mai degrabă un refugiu sigur decât o monedă, dându-i un loc în portofoliul tău cripto pe termen lung.

Bitcoin este un activ volatil atunci când îl urmăriți de zi cu zi, așa cum demonstrează recenta scădere a prețului de la maximul de un an de peste 68.000 USD la 18.000 USD. Cu toate acestea, a fost cel mai eficient instrument de investiții din ultimii 10 ani, iar actualizările recente ale rețelei pentru a adăuga funcționalități vor face platforma mai utilă. Deoarece toate criptomonedele pot fi volatile, este logic să rămâneți cu prima și cea mai valoroasă criptomonedă dacă căutați o investiție pe termen lung.

2. Ethereum (ETH)

ETH este a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră. Ethereum este numele platformei blockchain și moneda originală a platformei. Tokenurile pot fi folosite ca depozit de valoare, ceea ce este punctul forte al Bitcoin, dar Ethereum a devenit, de asemenea, una dintre cele mai bune platforme pentru aplicații descentralizate (cunoscute și sub numele de dApps).

Aceasta a devenit o platformă preferată pentru dezvoltatori deoarece acceptă aplicații precum contractele inteligente care execută automat funcții atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. În timp ce unii analiști se îndoiesc că fuziunea va avea un efect optimist asupra ETH, alții cred că valoarea ETH ar putea înregistra o creștere mai mare de x2 în acest an. Depinde mult de succesul The Merge, programat pentru 2 septembrie.

3. Cardano (ADA)

Cardano este o altă criptomonedă cu potențial pe termen lung. În timp ce performanța pieței a fost incertă – fondatorul Charles Hoskinson a scris pe Twitter: „Cardano poate vindeca cancerul… dar totuși înregistrăm scăderi” – platforma are un rol important de jucat împreuna cu Ethereum. În timp ce Ethereum utilizează în prezent protocolul mai vechi Proof of Work pentru a verifica tranzacțiile și a proteja integritatea rețelei, protocolul Cardano Proof of Stake are o funcție similară, dar este mai rapid, mai ieftin și mai eficient din punct de vedere energetic.

Potrivit CoinMarketCap, au fost implementate peste 100 de contracte inteligente în rețea, în decurs de 24 de ore de la cea mai recentă „hard fork” a lui Cardano, iar schimbarea protocolului său a cunoscut o creștere exponențială de atunci.

Daca ți-am stârnit interesul, poți tranzacționa criptomonedele menționate prin intermediul celui mare mare exchange din România, numit Bitcoin Romania. Aceasta dispune de o platforma de tranzacționare si ATM-uri Bitcoin plasate in toata tara.