4 idei eficiente prin care-ți securizezi proprietatea

Furturile din gospodării și spargerile de locuințe se numără printre „sporturile” preferate ale infractorilor, astfel că, securizarea locuinței și a întregii case devine o necesitate pentru toți oamenii responsabili. Dacă încă nu ți-ai luat toate măsurile necesare pentru a ține răufăcătorii la distanță de proprietatea ta, îți prezentăm cele mai eficiente soluții.

Asigură o bună iluminare a curții

Cele mai multe spargeri și furturi din locuințe sunt comise pe timpul nopții, întunericul fiind un bun aliat al infractorilor. Nu le oferi acest avantaj și instalează în curte un sistem de iluminat. Este important să fie bine luminate zonele prin care intrușii ar putea pătrunde în curte, iar, dacă lumina te deranjează pe timpul nopții, sau vrei să faci economie, apelează la un sistem de iluminat cu senzori de mișcare. Acesta se activează doar când senzorii detectează mișcare, având și avantajul că intrușii sunt luați prin surprindere și vor avea tendința să fugă, atunci când luminile se aprind pe neașteptate.

Instalează sisteme de automatizare

Încuietoarea de la poartă sau de la ușa garajului nu este, întotdeauna, o barieră eficientă în calea infractorilor, mulți dintre ei fiind mult mai dibaci decât un lăcătuș cu experiență. O alternativă eficientă și modernă o constituie sistemele de automatizare. Instalarea unui astfel de sistem nu este o operațiune complicată și nici costisitoare, mai ales dacă apelezi la distribuitorul de automatizări Came, care îți oferă tot ce ai nevoie în acest sens. Un sistem automatizat îți dă posibilitatea să acționezi porțile de la distanță, și, dacă cineva încearcă să le forțeze în timp ce ești plecat, primești, imediat, o notificare pe telefon.

Montează uși și ferestre rezistente

Ușile și ferestrele sunt primele detalii pe care le cercetează spărgătorii la casele pe care vor să le viziteze. Dacă ușa de la intrare este veche, cu o încuietoare empirică și cu balamalele slăbite, în mod sigur, locuința ta va stârni interesul hoților. La fel și în cazul ferestrelor, mai ales dacă ai obiceiul de a le lăsa deschise când pleci de acasă sau când lucrezi în grădina din spatele imobilului. 

Montarea unei uși metalice la intrare, cu încuietori solide, balamale îngropate și toc dur, care să nu poată fi scos din perete, ar trebui să fie prima investiție în securizarea locuinței. Urmează, apoi, ferestrele, care trebuie să respecte aceleași standarde, mai ales în cazul celor de la fațadă.

Instalează un sistem de supraveghere video

Camerele de monitorizare video au devenit, de mult, dispozitive accesibile oricui este interesat să-și supravegheze proprietatea, dar și zonele din jur. Simpla amplasare a unei astfel de camere într-un loc vizibil, de unde să aibă o acoperire cât mai mare, descurajează intrușii care vor ezita să dea lovitura în zone în care sunt montate camere.

De asemenea, nu este indicat să vorbești, nici măcar cunoscuților, despre sumele de bani și obiectele de valoare pe care la ai în casă și nici să postezi fotografii cu ele pe rețelele de socializare. Oricât de mare ar fi tentația, evita să dai check-in pe Facebook sau sa faci live-uri și fotografii, atunci când ești plecat în vacanță pentru mai multe zile, pentru că, astfel, le dai de știre spărgătorilor că te pot vizita în lipsă, fără să riște prea mult.