40 de ani de istorie a alergării fără oprire

Pornind fără templu pentru a solicita un schimb de cuvinte la 10.000 de biserici în țară și în străinătate, înființată în 1984, compusă din 12 triburi conform Bibliei, deschizând era în care 100.000 de oameni se alătură bisericii în fiecare an

La aniversarea a 40 de ani de la înființare, Shincheonji Biserica lui Isus, Templul Cortului Mărturiei (președinte Lee Man-hee, denumită în continuare Shincheonji Biserica lui Isus) a anunțat procesul de schimbare de la înființare până în prezent, în timp ce a lucrat pentru vindecarea tuturor neamurilor, așa cum a promis Dumnezeu.

Conform „Anunțului privind raportul istoric al celei de-a 40-a aniversări”, anunțat la ceremonia de înființare din data de 14 martie, Shincheonji Biserica lui Isus a fost fondată pe 14 martie 1984. La momentul înființării, nu avea un templu propriu-zis, așa că activitățile de închinare se desfășurau în aer liber, și abia în luna iunie a aceluiași an și-a pregătit primul mic templu în Bisan-dong, Anyang-si, Gyeonggi-do.

În luna septembrie a aceluiași an, a fost anunțată „Constituția sfântă Shincheonji”, iar în anul următor, în 1985, a început Întâlnirea Apocalipsei la nivel național.

Pe 14 martie 1995, la cea de-a 11-a aniversare de la înființare, a fost finalizată organizarea celor 12 seminții în conformitate cu forma cerului descrisă în Biblie. Ulterior, în 1999, sediul și templul Adunării Generale au fost mutate în Gwacheon, Gyeonggi-do, locul unde a fost concretizată Cartea Apocalipsei, și se află acolo și astăzi.

Centrul Misionar Creștin Sion, o instituție de educație biblică gratuită din Shincheonji Biserica Isus, s-a extins la nivel național începând cu Centrul Sadang din Seul în 1990 și predă nu numai prorociile din Biblie, ci și realitatea împlinirii lor la nivel primar, gimnazial și liceal. Începând din 2020, se lansează educația online, care este evaluată ca fiind cea care a inaugurat o eră a teologiei de comunicare în toată regula.

Centrul Misionar Creștin Sion, care a organizat prima sa ceremonie de absolvire în 1991, a organizat prima sa „Ceremonie de absolvire cu 100.000 de absolvenți”, obținând 103.764 de absolvenți la cea de-a 110-a ceremonie de absolvire din 2019. Ulterior, în 2022 și 2023, 106.186 și, respectiv, 108.084 de studenți au finalizat cursul, obținând o realizare fără precedent de a înscrie mai mult de 100.000 de studenți timp de doi ani consecutivi.

Lucrarea misionară din străinătate a Shincheonji Bisericii lui Isus, care cunoaște o creștere explozivă atât pe plan intern, cât și internațional, datează din 1993. Ulterior, în 2012, Cruciada Cuvântului Shincheonji a avut loc pentru prima dată în străinătate.

Chiar și în situația pandemiei COVID-19 din 2021, când granițele fiecărei țări au fost blocate, a avut loc o Cruciadă a Cuvântului online. Cererile de schimburi de la alte confesiuni pentru a învăța Cuvântul au năvălit, iar un memorandum de înțelegere pentru schimbul de Cuvânt a fost semnat cu 443 de biserici din Coreea și 9 462 de biserici din 77 de țări din străinătate. . În special, 1.382 de biserici din 38 de țări din străinătate și-au schimbat siglele în Shincheonji Biserica lui Isus, Templul Cortului Mărturiei după schimbul de cuvinte.

În februarie anul trecut, în Coreea a fost lansat un program de schimb al liderilor religioși, la care au participat 10 lideri religioși din întreaga lume, precum și din Coreea.

Cu toate acestea, a primit un răspuns foarte bun din partea a aproximativ 80 de lideri religioși. Shincheonji Biserica lui Isus a continuat să facă eforturi nu doar pentru a pune în practică nu doar cuvintele, ci și învățăturile de pace ale lui Isus.

Între timp, Shincheonji Biserica lui Isus și-a înregistrat marca comercială și emblema de afaceri proiectate după cum este consemnat în Cartea Apocalipsei la Biroul Coreean de Proprietate Intelectuală în 1998, iar marca comercială și emblema de afaceri a Centrului Misionar Creștin Sion au fost înregistrate la Biroul Coreean de Proprietate Intelectuală în 2000.