5 criptomonede cu potențial în 2021

După prima monedă digitală, Bitcoin, au apărut, inevitabil aș spune și alte monede digitale cu proprietăți și funcționalități asemănătoare. Haideți să vedem care sunt cele mai bune 5 monede în care să investiți:

1. Bitcoin: moneda rege

Din 2008 până în prezent, monedele au tot apărut și au dispărut la fel de multe, însă Bitcoin o să fie mereu la modă. Întotdeauna o să fie cea mai bună varianta, mai ales pentru începători. La sfârșitul lui Noiembrie 2020 a surprins pe toată lumea când a atins un nou maxim istoric de aproape 20k dolari. Analiștii împărtășesc predicții incredibile de preț pentru Bitcoin în raport cu prețul și finalul anului 2021. Unii menționează următorul prag la 100k, iar alții 318k dolari.

Cert este că inflația este în creștere și percepțiile negative despre politică monetară, împing tot mai multe companii și instituții să-și țină capitalul în cea mai apropiată alternativă. Criptomonedele, in frunte cu Bitcoinul par să fie cea mai bună variantă.

2. Ethereum: regele aplicațiilor descentralizate

Ethereum este a două cea mai tranzacționată monedă și poate, cea mai bună variantă după Bitcoin din punctul meu de vedere. De ce este Ethereum considerată cea mai bună investiție? Rețeaua blockchain open source Ethereum a avut întotdeauna rolul de rețea preferată pentru aplicații descentralizate. De asemenea, Ethereum este rețeaua prin care se realizează smart contracts. Poți cumpăra Ethereum prin ATM-uri Bitcoin sau prin platforme online, această fiind o moneda volatilă, a cărui preț a avut, asemenea BTC-ului variantii impreionante de preț. Criptomoneda a început anul 2020 tranzactionandu-se în jurul valorii de 125 de dolari și a urcat până la 600 USD, având o creștere de 300%. În acest moment prețul unui Ether este de aproximativ 2672 USD (12.08.2021).

3. Ripple: noua modalitate de plată

Ripple a fost creat drept un sistem alternativ de plăti financiare cu scopul de a transforma și facilita plățile cross-border, făcându-le să fie 100% sigure, aproape gratuite și instanțe. XRP este gândit că o rețea de decontare globală în timp real, care oferă plăti internaționale instant, sigure și cu costuri reduse. Ripple a câștigat popularitate cu acest model și rămâne una dintre cele mai atrăgătoare monede digitale în rândul instituțiilor financiare tradiționale care caută modalități de a revoluționa plățile transfrontaliere. Conform raportului Oficiului Monetar și Instituțiilor Financiare, Ripple, cu tehnologia să, rezolvă cinci probleme majore: securitatea, viteza, trasabilitatea, costul, transparența și gestionarea riscului. Ca celelalte monede, Ripple este volatil, ceea ce înseamnă că fluctuațiile sale de preț va pot aduce un profit impresionant. În acest moment se tranzacționează la valoarea de 0.55 dolari.