Apărare împotriva virusurilor prin mucoasa nazală

OMS recomandă persoanelor de toate vârstele să ia măsuri de apărare împotriva virusurilor, în special pentru a se proteja de noul coronavirus, respectând o igienă bună a mâinilor și o igienă respiratorie bună. De ce această ultimă recomandare? Pentru că, în cazul SARS-CoV-2, transmiterea este preponderent pe cale aeriană.

Virusul cu țepi

Cercetătorii au reușit să creeze o hartă 3D a structurii virusului. Ei au fost în special interesați de „armură” de proteină țepoasă care-l face atât de contagios. O analiză detaliată a virusului a scos la iveală un lucru extrem de interesant. Țepii coronavirusului se lipesc de celulele umane și au o putere de patru ori mai mare decât cele caracteristice coronavirusului de tip SARS care a omorât sute de oameni în epidemia din 2002.

Țepii care învelesc capsula virusului au o șansă extrem de mare să se atașeze de celule din tractul respirator superior. Astfel că nu e nevoie de un număr mare de particule pentru a infecta o persoană, anunță The Guardian.

Nasul este cea mai importantă barieră

Cercetările oamenilor de știință germani au mai relevat că ”noul coronavirus se poate multiplica în faringe fără să ajungă în mod obligatoriu şi în plămân. Și aceste este motivul pentru care este atât de uşor transmisibil”, explică Christian Drosten, director al Institutului de Virologie al clinicii Charité din Berlin.

Infecția cu Coronavirus se transmite pe cale aeriană și virusul se multiplică în mucoasa nazală și faringiană, de aceea este important pentru noi să înțelegem să respectăm și să tratăm cu mai multă seriozitate probleme minore ale nasului și gâtului pe care poate le-am ignorat până acum, sau nu ni s-au părut importante.

Cum protejăm mucoasa nazală

De aceea în acestă perioadă este extrem de important să ne protejăm mucoasa nazală. Să o menținem sănătoasă și aptă să ne protejeze. Iar bacterioterapia intranazală cu Rinogermina poate fi o metodă extrem de eficientă.

Cercetătorii au demonstrat că ne îmbolnăvim, facem rinosinuzite, otite, atunci când echilibrul bacterian este perturbat și mucoasa nazală care nu mai are “bacteriile prietenoase” nu se mai poate apăra cum trebuie de agresiunile virale și bacteriene. Pentru restabilirea echilibrului bacterian putem folosi Rinogermina spray, tratament de 3 luni.

Pulverizate în nas, bacteriile „bune” crează un efect de barieră. Ele restabilesc flora germenilor protectivi care sunt prezenți în mod natural la nivelul nasului și gâtului. Astfel li se  permite acestora să reacționeze imediat în fața agresiunii germenilor patogeni. Când „respiri” bacterii bune, blochezi din primul moment atacurile germenilor responsabili de infecțiile tractului respirator.

Dacă această apărare este eficientă, atunci se inhibă multiplicarea intrușilor periculoși. Astfel organismul va fi protejat de atacurile lor. Bacterioterapia este, prin urmare, o armă în plus pentru protecția tractului respirator împotriva infecțiilor.