Avantajele unui sistem de încălzire în pardoseală

Iarna e pe sfârșite, dar amintirea costurilor mari cu încălzirea e, cu siguranță, cât se poate de vie. Viitorul sezon rece poate fi mai prietenos dacă optați pentru un sistem de încălzire în pardoseală. Mijloacele de încălzire convenționale – soba și caloriferul-, nu sunt mereu atât de eficiente pe cât ar trebui, ceea ce face ca, pe timp de iarnă, bugetul să fie afectat. În plus, și confortul este redus, fie din cauza pierderilor de căldură, fie ca urmare a lipsei de uniformitate în răspândirea acesteia. Pot apărea zone din cameră mai reci sau mai expuse umidității, iar pardoseala poate rămâne rece. Din fericire, există un mijloc de încălzire modern, care rezolvă aceste probleme și scade și costurile facturilor. Este vorba despre sistemul de încălzire în pardoseală, ale cărui caracteristici îl fac potrivit pentru orice locuință. Dacă nu ești prea convins, citește rândurile de mai jos.

 

Economisești bani 

Scazi cheltuielile de întreținere

Sistemele de încălzire prin pardoseală sunt foarte durabile, garanția lor depășind, uneori, 20 de ani. Principalele costuri la sistemul de încălzire cu agent termic (țevi prin care circulă apă caldă) sunt cele de instalare; pe termen lung, cheltuielile de întreținere sunt minime.

Ai facturi reduse

Costurile scad și pentru facturile de încălzire, mai ales, dacă locuința ta este bine izolată termic. Sistemele pe bază de apă au avantajul de a funcționa cu apă mai rece decât în cazul încălzirii tradiționale, cu sobă, centrală și calorifere. Pentru obținerea aceleiași temperaturi ambientale, apa din sistemul clasic trebuie să aibă 60 de grade Celsius, iar cea din sistemul în pardoseală doar 30 de grade Celsius. Această eficiență energetică înseamnă economii majore.

Te simți confortabil

Extremitățile sunt părțile corpului care pierd cea mai multă căldură. Când picioarele sunt în contact cu o suprafață rece, senzația de frig apare mai repede. Încălzirea în pardoseală limitează pierderile de căldură și asigură o stare plăcută, de relaxare. Și pentru copii un astfel de sistem este benefic, pentru că ei se joacă, deseori, direct pe podea.

Încălzești locuința uniform

 

Sistemele termice tradiționale se bazează pe distribuirea căldurii într-un punct, de unde aceasta se degajă natural, cu ajutorul circulației aerului. Astfel, apar, întotdeauna, puncte vulnerabile termic, puncte care rămân mai reci și care favorizează apariția mucegaiului sau a igrasiei. Încălzirea în pardoseală, în schimb, are la bază distribuția uniformă a căldurii pe toată suprafața, ceea ce previne apariția zonelor reci sau umede. În plus, curenții de aer formați sunt ascendenți, astfel că schimbul de aer se face și vertical.

 

Un sistem de încălzire în pardoseală este o alegere bună, atât din punct de vedere al confortului, cât și al costurilor de întreținere și al facturilor de energie. În plus, este durabil și oferă locuinței un plus de modernitate. Plus că nici nu-ți aglomerează spațiul.