Beneficii obținute în urma cursurilor de marketing online

Marketingul online utilizează canalele digitale în vederea vânzării de produse sau pentru promovarea unor branduri în rândul consumatorilor. Acesta se bazează pe dezvoltarea utilizării internetului și a dispozitivelor care dispun de conexiune la internet.

Site-uri web, rețele sociale sau aplicații pentru smartphone-uri și tablete, videoclipuri online sau podcasturi, toate acestea sunt în centrul marketingului digital, având scopul de a crește traficul pe site-uri și de a transforma aceste vizite în acte de achiziții propriu-zise. Urmarea unor cursuri de marketing online îți poate aduce numeroase beneficii, unul dintre cele mai mari fiind referitor la câștigurile obținute.

Care sunt câștigurile pe care le poți obține prin activități de marketing online?

Există numeroși specialiști în marketing online care ocupă diverse poziții în acest domeniu. Salariile promovate în acest domeniu pot ajunge la mii sau chiar zeci de mii de lei, așa cum reiese și din studiul realizat de specialiștii de la Rezistenta Online, studiu care are la bază informațiile colectate de Salario, unde peste 330000 de persoane și-au introdus datele despre salariile avute până în data de 4 februarie 2022.

Deși un asistent de marketing, un editor sau un analist marketing au salarii reprezentative pozițiilor entry-level, respectiv 1593-1610 de lei, un manager de marketing poate ajunge până la 24500 de lei, iar un specialist în marketing digital poate câștiga și 20000 de lei, aceștia având salarii reprezentative pentru persoanele cu experiența în categoria mid-level sau senior-level.

Cum poți deveni profesionist în marketing digital?

Pentru a putea atinge performanțe înalte în acest domeniu și pentru a avea șansa la câștiguri de acest fel, participarea la Cursuri Marketing Online susținute prin programul MAKE IT ACADEMY ar putea reprezenta soluția ideală la care poți apela. Acest program este unul intensiv, fiind format din cursuri de specializare în domeniile SEO, Content Writing, Google Ads, Social Media sau Facebook Ads, precum și în alte unelte necesare marketingului digital. Un avantaj major al acestor cursuri este dat de modul de desfășurare, acestea putând fi urmate atât fizic, cât și online.

Pentru a face marketing digital nu este nevoie neapărat de studii de lungă durată, ci de a învăța în perioada care îți este confortabilă cum să gestionezi și să optimizezi distribuția campaniilor afișate, în acest sens un curs Google Ads este eficient.. Marketingul digital se poate face cu ușurință, iar câștigurile pot fi substanțiale, mai ales dacă activezi în orașe din România recunsocute pentru succesul avut în acest domeniu: București, Cluj, Timșoara sau Iași.