Cafeaua, un veritabil rasfat in fiecare dimineata, cu importante beneficii pentru organism

Pentru milioane de oameni din intreaga lume, trezitul de dimineata reprezinta o adevarata provocare, astfel ca, cei mai multi dintre acestia recurg la una dintre cele mai la indemana solutii si anume la savuratul unei cafele. Diminetile perfecte incep cu o cafea delicioasa, insa probabil ca acest lucru nu mai reprezinta un secret sau o noutate pentru niciunul dintre noi. Cafeaua insa este mai mult decat o simpla bautura care ne ofera un boost de energie in fiecare zi, chiar daca de foarte multe ori nu ne gandim la alte efecte pozitive pe care consumul de cafea il aduce intregului organism. Lasand deocamdata la o parte aceste aspecte, un lucru interesant de stiut despre cafea este faptul ca acestea este una dintre cele mai populare bauturi din lume, alaturi desigur de apa si de ceai.

Consumul de cafea desi este considerat de foarte multe ori un viciu, in fond acest lucru nu trebuie privit ca un lucru negativ, mai ales atunci cand vorbim despre despre cantitati moderate de cafea. Indiferent daca alegi cafea boabe, macinata, sub forma de capsule sau pad-uri un lucru este cert si anume faptul ca te vei putea bucura din plin de numeroase beneficii pentru organism. Iata asadar cateva motive pentru care sa nu renunti la consumul de cafea, in cantitati moderate desigur.

Cafeaua combate depresia.

Denumita si „boala secolului” depresia este o afectiune care in prezent se regaseste pretutindeni si care afecteaza atat tinerii, cat si persoanele in varsta. Mai multi cercetatori din Statele Unite au ajuns la o concluzie foarte interesanta si anume la faptul ca o persoana care consuma in mod regulat cafea, este cu aproximativ 10% mai putin predispusa sa se confrunte cu depresie.

Cafeaua este un stimulent puternic al creierului.

Un lucru mai putin stiut despre beneficiile cafelei este faptul ca acesta este un foarte puternic stimulent pentru creier. Cu alte cuvinte, o ceasca de cafea va creste semnificativ randamentul cerebral si fizic. Daca in prima parte a zilei suntem in mod natural mult mai energici, cu certitudine nu putem spune acelasi lucru despre a doua parte a zilei, cand capacitatea de concentrare scade destul de mult. O ceasca de cafea te poate ajuta astfel sa te bucuri de un boost de energie si in aceasta parte a zilei.

Cafeaua reduce riscul dezvoltarii diabetului de tip II.

In urma unui studiu realizat asupra cafelei, mai multi cercetatori au subliniat faptul ca un consum modernat de cafea (nu mai mult de 3-4 cesti de cafea pe zi) reduce cu aproximativ 25% riscul dezvoltarii diabetului de tip II.

Cafeaua reduce predispozitia catre suicid.

Un alt studiu de amploare, de aceasta data realizat de catre Hardvard School of Public Health, a scos la iveala faptul ca un consum de 2-4 cesti de cafea pe zi, reduce predispozitia catre suicid cu aproximtiv 50%, atat in randul femeilor, cat si in cel al barbatilor. Este insa foarte important ca aceasta sa fie consumata intotdeauna in cantitati moderate, altminteri efectele cafelei asupra organismului