Când se joacă Marea Finală a Cupei Mondiale din 2022

Iarna anului 2022 ne aduce în premieră bucuria fotbalului la cel mai înalt nivel: turneul final al Campionatului Mondial de fotbal, care va avea loc între 20 noiembrie și 18 decembrie în Qatar. Cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale aduce sportul rege pe meleaguri orientale și arată că pasiunea pentru sport este pretutindeni. 

Toți microbiștii sunt cu gândul la Marea Finală, care va desemna campioana lumii, pentru următorii patru ani. Cele mai mari speranțe și emoții vor însoți confruntarea dintre echipele care vor reuși să ajungă în actul final al competiției. Iată care sunt cele mai importante detalii despre acest meci celebru.

La ce dată se desfășoară finala Cupei Mondiale din 2022

Programul World Cup 2022 are ca punct culminant deta de 18 decembrie, când va avea loc finala competiției. Locul de desfășurare este stadionul Lusail Iconic, aflat la  20 de kilometri de capitala Doha. Numele „Lusail” provine de la o floare rară din Qatar, o adevărată emblemă a unicității orașului. Mesajul este concentrat pe combinația dintre moștenirea etnică și transformările moderne ale ultimelor decenii.  

Arena are capacitate de 80.000 de locuri și a fost inaugurată în noiembrie 2021. Va găzdui meciurile din grupele C, D, G și H, o optime de finală, un sfert de finală, o semifinală și bineînțeles, Marea Finală. Stadionul Lusail Iconic a găzduit deja meciuri importante, precum finala Saudi Pro League, între Al Hilal, echipa campioană a Arabiei Saudite şi Zamalek, campioana Egiptului.

Lusail Iconic impresionează printr-un design original și elegant, care-i va face pe spectatori să se simtă ca-n O mie și una de nopți. Forma arenei este inspirată de bolurile tradiționale arabe, cu motive de artă islamică și jocuri de lumini sub formă de felinare stilizate. Tonurile aurii și inserțiile metalice aduc un plus de strălucire acestei capodopere de arhitectură contemporană.

Ce noutăți sunt la World Cup 2022 din Qatar

Cea mai distractivă noutate de la Campionatul Mondial de fotbal este mascota competiției, La’eeb, ce reprezintă un fotbalist talentat, care vine din ‘mascotvers’, un univers paralel unde trăiesc mascotele turneelor finale. Simpaticul La’eeb îi încurajează pe toți participanții să creadă în șansa lor și să trăiască bucuria fotbalului.  

Spre deosebire de alte ediții ale Cupei Mondiale, jucătorii vor locui în hoteluri, vile și resorturi grupate într-o zonă exclusivistă. Loturile naționale au la dispoziție baze sportive în apropierea locului unde sunt găzduite. Se vor antrena pe aceste terenuri pregătite special pentru ei, deci nu vor face deplasarea la stadioane pentru ultimele pregătiri înainte de meciuri.

Vânzările de bilete la meciurile de la turneul final au depășit pragul de 2,5 milioane. Cele mai multe tichete și abonamente au fost cumpărate de microbiștii din Qatar, SUA, Anglia, Arabia Saudită, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franța, Brazilia şi Germania. Recordul de audiență va fi la Marea Finală, așteptată de toți pasionații de sport.

Urmăriți cei mai buni fotbaliști ai lumii, în competiția care va stabili echipa națională ce va cuceri Cupa Mondială, turneul râvnit de orice jucător, antrenor sau microbist!

CategoriiFără categorie