Case în Timișoara – Casă nouă sau casă veche, ce să alegi?

Case în Timișoara sunt destule. În ciuda prețurilor mari, moda de a locui la casă face ca cererea să depășească oferta, de multe ori. Acum depinde de gusturi și de dorința fiecăruia. Căci ai de unde alege, din oferta de case în Timișoara.

 

Când vine vorba despre case în Timișoara, mulți visează la ele. Căci nimic nu se compară cu acel confort oferit de traiul în propria curte, ferit de neplăcerile coabitării în blocurile aglomerate. Totuși, cartierele de case nu sunt tocmai pe placul multora dintre căutătorii de case în Timișoara. Iar ansamblurile rezidențiale cu locuințe noi sunt situate la periferie sau chiar în afara orașului, în comunele limitrofe. Lăsând la o parte micile inconveniente legate de poziționarea geografică a locuinței și de accesibilitate, există însă și alte aspecte, mult mai importante, de luat în calcul, când ne gândim să cumpărăm o casă. Căci, veche sau nouă, investiția în oricare casă are avantajele și dezavantakele ei.

Cauți case în Timișoara ? Atenție la detalii!

Chiar și construită în urmă cu zeci de ani, tu te vei muta în casă nouă. Și trebuie să ții cont de acest aspect. În ciuda faptului că poate o cumperi cu preț mic, cheltuielile de renovare și îmbunătățirile pot face ca prețul final să depășească mult costul plătit pentru o casă nouă. Așadar, este foarte important să cântărești bine decizia de cumpărare a unei case în Timișoara. În plus, există posibilitatea ca prețul de vânzare să se refere la construcția la roșu sau la gri, nicidecum finisată. Nu te lăsa influențat de detaliile convingătoare ale vânzătorului, căci poți ieși în pierdere!

Preț mai bun la casa veche?

Dacă ți-ai propus achiziția unei case în Timișoara , construcție mai veche dar bine poziționată, trebuie să iei în calcul câteva criterii de evaluare. În primul rând, se vor verifica situația actelor și eventualele nereguli.

O privire pe cadastru și extrasul de carte funciară poate scoate la iveală probleme juridice. De multe ori, proprietarii ascund detaliile neplăcute. Iar asta poate face ca, după achiziție, să fii nevoit să scoți din buzunar sume la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. Spre exemplu, o încăpere proaspăt zugrăvita poate ascunde igrasie, mici fisuri în pereți, mucegai și alte neplăceri.

Verificarea calității apei și a instalației de gaz sunt elemente de luat în seamă. S-au văzut cazuri în care escrocii au improvizat instalația de racordare la gaz, aceasta alimentându-se, de fapt, de la o banală butelie îngropată. După ce au dat banii, noii proprietari s-au trezit cu marea surpriză neplăcută și imposibil de remediat în scurt timp.

Vrei să te muți în casă nouă?

Începe prin a verifica legitimitatea dezvoltatorului imobiliar. Acesta nu trebuie să construiască pe persoană fizică. Dacă nu acceptă credite bancare, ar trebui să ridici un mare semn de întrebare. Cu cât structura este mai rezistentă, cu atât casa este mai rezistentă și va putea fi folosită mai mult timp. Așadar, verific-o cu atenție, cu un expert în domeniu!