Ce produse trebuie sa folosesti pentru ingrijirea scaunelor auto?

Scaunele masinii sunt o componenta esentiala cu rol functional si estetic. Atunci cand o persoana intra in masina, scaunele sunt unul dintre primele lucruri care ii atrag atentia. Scaunele de piele sunt un simbol al elegantei, si este important sa stii cum sa le ingrijesti, pentru a-si pastra textura si aspectul de nou.

In timp, scaunele masinii tale isi vor piarde din culoare. Acest lucru se intampla din cauza petelor, expunerii la soare si a neglijarii procesului de intretinere. Curatarea tapiteriei face parte din procedura de detailing interior, iar cu ajutorul unor produse potrivite iti poti curata singur scaunele auto din piele.

Cum se curata scaunele auto de piele?

Modul de ingrijire a scaunelor auto de piele este diferit fata de cel al scaunelor cu tapiterie din material textil, insa probabil stii deja acest lucru daca esti posesorul unei masini dotate cu scaune de piele. Intregul proces de curatare nu este unul complex, iar produsele de care ai nevoie sunt de regula accesibile.

In prima faza, va trebui sa aspiri murdaria de pe scaune. In mod inevitabil, suprafata scaunelor masinii se va murdari si va acumula praf, mai ales daca nu este curatata periodic. Urmatorul pas il reprezinta curatarea tapiteriei folosind o solutie de curatat piele auto si o laveta moale.

Poti sterge tapiteria prin miscari circulare, insa nu agresive, tocmai pentru a nu zgaria tapiteria. Foloseste solutia de curatare in conformitate cu indicatiile producatorului. In unele cazuri, poate fi nevoie sa lasi solutia sa actioneze vreme de cateva minute.

Solutiile de curatare si hidratare concepute special pentru tapiteria din piele contribuie la pastrarea luciului scaunelor, care poate disparea in timp daca amani curatarea sau daca nu folosesti produsele potrivite.

Daca ai varsat ceva pe scaun, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stergi pata cat mai repede, folosind o carpa moale si uscata. Pata trebuie curatata cat mai repede pentru a nu patrunde in profunzimea pielii.

Cat de des se repeta procesul de curatare al scaunelor auto de piele?

Nu exista un interval fix la care procesul de curatare al scaunelor auto de piele trebuie repetat. Precum ingrijirea exterioara a masinii, curatarea interiorului se face atunci cand este nevoie, adica atunci cand sesizezi ca s-a acumulat murdarie pe suprafata scaunelor sau ca acestea isi pierd treptat din stralucire.

Este foarte simplu sa intretii tapiteria scaunelor daca aplici periodic (la 1-3 luni) solutii speciale de curatare si hidratare pentru acest material, care trebuie aplicate uniform cu ajutorul unui burete sau unei lavete. Pentru ingrijirea masinii, lavetele din microfibra sunt una dintre cele mai populare alegeri ale soferilor.

Poti curata pielea auto si o poti intretine corespunzator chiar la tine in garaj, atata vreme cat alegi produse calitative si potrivite, realizate pentru acest material. Tapiteria scaunelor trebuie curatata pentru a nu se deteriora si pentru a isi pastra un aspect impecabil in timp.