Ce servicii îți poate oferi o firmă de pompe funebre

Atunci când are loc decesul unei persoane dragi, ai nevoie de ajutor pentru a organiza înmormântarea și a te ocupa de toate detaliile legate de aceasta. Acest ajutor poate veni din partea unei firme de pompe funebre. O astfel de agenție poate rezolva absolut tot ce ține de pregătirile pentru înmormântare, atât aspectele legale, cât și alte proceduri necesare.

Iată de ce servicii poți beneficia din partea unei astfel de firme și de ce merită să apelezi la aceasta.

Constatarea decesului și alte aspecte legale

Primul pas de realizat după moartea unei persoane dragi este constatarea decesului, pentru a putea continua cu celelalte pregătiri. Această procedură trebuie realizată de către un medic și este necesară pentru a se putea elibera certificatul de deces. Pe baza acestuia, trupul poate fi înhumat și poate fi pregătit pentru înmormântare.

Multe firme de pompe funebre colaborează cu medici care pot realiza constatarea decesului. Luând legătura cu ei, vei putea realiza toată documentația de care ai nevoie. Firma îți poate oferi consultanță și pentru eliberarea altor certificate, dar și pentru obținerea ajutorului de înmormântare de la stat.

Îmbălsămarea decedatului

Această procedură este necesară după deces, deoarece încetinește descompunerea corpului și asigură păstrarea sa într-o stare bună până în momentul înmormântării. În general, firmele de pompe funebre realizează îmbălsămarea imediat după constatarea decesului, pentru a nu începe încă procesul de descompunere. Ei vor elibera și un certificat care să ateste îmbălsămarea, care este necesar pentru înmormântare.

Toaletarea și cosmetizarea decedatului

Procesul constă în spălarea și pregătirea decedatului. Acesta va fi îmbrăcat în hainele pregătite de către familie sau există posibilitatea ca firma să le pună la dispoziție. Există și opțiunea de cosmetizare a corpului, dacă familia dorește ca acesta să arate cât mai natural. Apoi, decedatul va fi așezat în sicriu și va fi pregătit pentru priveghi.

Alegerea sicriului și a crucii

Firma de pompe funebre are o ofertă variată de sicrie din diferite materiale și cu diverse modele. Acestea pot fi achiziționate individual sau împreună cu un pachet funerar, care include și diverse alte servicii. Desigur, o astfel de firmă oferă și cruci inscripționate, monumente funerare, flori și coroane, urne funerare etc.

Transportul funerar

Serviciul de transport mortuar este nelipsit din pachetele oferite de firmele funerare. Transportul se realizează cu mașini autorizate, de la locul decesului la domiciliu sau capelă, precum și de la domiciliu/capelă la biserică și cimitir. 

Aceste servicii includ transport local și național, dar unele firme oferă și transport internațional, în cazul în care decesul are loc în afara teritoriului României. Firma în cauză poate asigura și consultanță referitoare la întregul proces de repatriere și suport în obținerea actelor.

Pregătirea parastasului

Pentru a scăpa de orice griji suplimentare, poți cere ajutorul firmei funerare și pentru organizarea parastasului. Angajații se pot ocupa de rezervarea unui restaurant, pot pregăti pachetele oferite participanților la înmormântare și preparatele specifice. 

Servicii de incinerare

Există persoane care, în favoarea unei înmormântări, doresc să fie incinerate după deces, iar firmele de pompe funebre pot asigura și astfel de servicii. Aceștia pot realiza pregătirile de incinerare la crematoriu, pot asigura transportul trupului și oferă o gamă largă de urne funerare din care familia poate alege.

O firmă de pompe funebre este o adevărată salvare în clipele grele de după decesul cuiva drag. Aceștia te pot ajuta să scapi de grijile legate de organizare și îi pot oferi decedatului o înmormântare cum se cuvine, respectând toate tradițiile ortodoxe, dar și normele de igienă.