Criterii de care să ții cont atunci când alegi ușile și ferestrele termopan

Construcția unei case este cel mai complex proiect pe care îl realizezi pentru famila ta, așa că merită să-i acorzi cea mai mare atenție și să optezi doar pentru soluții constructive optime, bazate pe tehnologii moderne și materiale de calitate. Ca să știi cum să faci cele mai bune alegeri atunci când vine vorba despre lumină, confort termic și siguranță, îți prezentăm în continuare cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când alegi ușile și ferestrele termopan:

 

Profilul pe care îl alegi pentru ferestre și uși cu geam termopan 

Alege pentru ferestrele tale cele mai bune profile din PVC cu geam termopan care să aibă următoarele caracteristici: adâncimea profilelor să fie mai mare de 70 mm, să aibă 3 garnituri la  tocul ferestrei, să fie dotat cu 6 camere, iar profilele să fie întărite la interior cu armături din oțel, cu grosime de 2 mm. Apelează la un calculator de preț pentru termopane și determină exact bugetul pe care îl aloci pentru ferestre și uși cu geam termopan, ca să ai în permanență controlul asupra investiției tale. 

Sticla pe care o montezi la ferestre și uși termopan

Optează pentru pachetul de geam cu 3 foi de sticlă de diferite caracteristici, în funcție de necesitățile tale. De exemplu poți să alegi sticlă Low-E la interior și 4 seasons la exterior Ai grijă ca bagheta distanțier dintre foile de geam să fie din aluminiu sau PVC, pentru o izolație de calitate și un confort termic sporit.

Elementele de feronerie pentru ușile și ferestrele termopan

Verifică dacă ai toate elementele de feronerie necesare pentru manevrarea ușoară, sigură și eficientă a ușilor și ferestrelor:  sisteme de deschidere și închidere, mânere securizate de tip secustick, mânere cu cheiță pentru blocarea accesului, feronerie din oțel cu multiple opțiuni de deschidere: în 4 trepte, prin microventilație sau pe 6 mm în plan paralel, sisteme culisante pentru uși termopan de mari dimensiuni.

Certificările de la instituții specializate

Nu în ultimul rând trebuie să ții cont de certificările pe care le au cele mai bune modele de uși și ferestre cu geam termopan. Aceste recomandări și evaluări trebuie să aparțină unor instituții specializate în domeniu. Un exemplu de bune practici în acest domeniu îl prezintă ferestrele Izotec care au primit de la institutul german de testarea ferestrelor IFT Rosenheim, certificarea IFT Qualitat, una dintre cele mai prestigioase certificări din Europa în domeniul  producției de tâmplărie PVC. 

 

Ca să te asiguri că alegi cele mai bune uși și ferestre termopan, stabilește cu precizie necesarul și bugetul pentru proiectul tău și selectează opțiunile dorite de profiluri PVC. Alege elemente inovative de feronerie care să-ți asigure confort termic, aerisire inteligentă și siguranță în orice situație. Apelează la cei mai bun profesioniști în realizarea și montarea de ferestre și uși din PVC cu geam termopan, ca să te bucuri de casa ta de vis.