Cum dezvolți creativitatea copiilor? 4 idei de activități

Imaginația debordantă și curiozitatea copiilor îi face să fie interesați de activități cât mai diverse, de la cele care au loc la măsuța de joacă, până la cele ce implică efort fizic. Așadar, există nenumărate opțiuni de a contribui la dezvoltarea creativității celor mici. În continuare, îți prezentăm câteva idei care-i vor fi cu siguranță pe plac prichindelului. În plus, și părinții pot participa la aceste activități, petrecând astfel mai mult timp împreună cu cei mici. 

1. Desenat și colorat

Tot ce ai nevoie pentru această activitate sunt câteva carioci și markere de calitate și niște coli de hârtie. Îndeamnă-l pe cel mic să deseneze liber, să contureze linii pe o foaie, folosind diferite culori. Apoi, lasă-l să aleagă dacă și cum vrea să-și coloreze opera de artă. O altă variantă, în special pentru copiii de peste 4 ani, este ca piticul să deseneze obiecte din casă, peisaje, animale, ori personaje din desenele animate și basmele preferate.

2. Confecționarea păpușilor de mână

Este întotdeauna plăcut să vezi cum majoritatea copiilor (chiar și cei de peste 6 ani) iubesc să confecționeze astfel de păpuși și să organizeze apoi spectacole cu ele. Din fericire, este foarte ușor să faci păpuși de mână. Materialele necesare sunt câteva bucăți de material textil, un foarfece, un set ochi pentru jucării și niște lipici.

3. Monștri amuzanți pictați pe pietre

Pentru a picta fețe de mostri amuzanți pe pietre vei avea nevoie, pe lângă pietre, de un set de ochi pentru jucării, niște markere și puțin lipici. În loc de markere poți folosi și acuarele sau culori acrilice, însă este posibil să ai mai mult de curățat după. Dacă cel mic vrea să adauge și păr monstruleților, poate face asta folosind niște fire de lână.

4. Modelarea plastilinei

Poți cumpăra plastilina din comerț, ori o pot face chiar tu în casă. Indiferent ce alegi, modelarea sa este o activitate ce-i va da copilului libertatea să creeze diverse forme, personaje, obiecte și să combine tot felul de culori. Înainte de a așeza bucățile de plastilină pe măsuța de lucru, acoperă suprafața cu o bucată de material, deoarece există riscul să se murdărească. Pentru a face procesul de modelare (dar și de curățare) mai ușor, alege plastilină care nu se lipește.

Inspiră-te din ideile de mai sus și încurajează-l pe cel mic să își dezvolte creativitatea în moduri distractive! Mai mult, piticul va descoperi lumea din jur și va fi încântat să participe la astfel de activități pline de haz. Distracție plăcută!