Cum sa alegi o gazduire web foarte buna

Fara o gazduire web, site-ul tau nu va putea fi accesat de catre vizitatori iar fara o gazduire web foarte buna, un site va fi lent si cel mai probabil nu va beneficia de prea mult trafic. Drept urmare, atunci cand cauti un pachet de gazduire web pentru site-ul tau, ar trebui sa depui toate eforturile necesare pentru a face o alegere cat mai buna. In caz contrar, nu vei avea decat de pierdut.

Dar cum sa alegi o gazduire web foarte buna? Exista o serie de aspecte ce pot fi folosite pe post de criterii pentru o alegere cat mai reusita. Iar pe acestea ti le vom prezenta si noi in randurile urmatoare.

Cauta feedback-ul clientilor

Inainte de specificatii tehnice, preturi si alte detalii de acest tip, ar trebui sa tii cont de parerile celor care au testat deja serviciile de gazduire web pe care vrei sa le incerci. Poti afla mai multe pareri despre serviciile de gazduire web din Romania pe site-ul afluonline.ro. Sunt o multime de discutii pe bloguri, forumuri si retele de socializare.

Citind despre experientele altora, iti va fi mai usor sa iti faci o idee clara despre calitatea gazduirii oferita de o firma anume, fara a te expune unor riscuri precum acela de a plati bani pentru o gazduire de proasta calitate.

Altfel spus, ai ocazia de a invata din greselile altora, asa ca nu ar trebui sa eziti in a cauta informatii pe internet despre firma de gazduire de la care vrei sa iti cumperi hostingul.

Stabileste-ti nevoile

Cel mai bun mod de a alege pachetul de gazduire ideal pentru site-ul tau web este sa iti stabilesti mai intai cerintele. Gandeste-te la traficul pe care il vei avea, la dimensiunile site-ului tau web precum si la fisierele sale.

Ai nevoie de un server puternic care sa faca fata valurilor mari de vizitatori? Ori poate ca vei avea un site micut, ce va fi vizitat doar de cateva zeci de oameni zilnic?

In functie de nevoile pe care site-ul tau web le va avea, iti vei putea alege mai usor o gazduire web care sa ofere resursele necesare. In plus, te poti consulta cu echipa de suport a firmei cu care vrei sa colaborezi, pentru a te ajuta sa alegi pachetul optim.

Suport

Daca tot am mentionat de echipa de suport, ar trebui sa stii ca acesta reprezinta un alt criteriu ce te poate ajuta sa alegi cea mai buna gazduire web.

O firma de gazduire web respectabila trebuie sa puna bazele unui sistem de suport cat mai profi. Este foarte probabil sa intampini uneori diferite probleme tehnice, momente in care vei avea nevoie fara dar sau poate de sprijinul unor persoane pricepute.

Ori de cate ori folosesti sistemul de suport, ar trebui sa beneficiezi de ajutorul solicitat cat mai curand cu putinta, cu profesionalism si mai ales cu promptitudine.

Uptime

Cat timp ai vrea ca site-ul tau sa fie online? Probabil ca nonstop, iar aceasta intrebare ti se pare stupida. Este absolut normal.

Afla insa ca exista termenul de uptime in ceea ce priveste gazduirea web, iar acesta ar trebui sa reprezinte un important detaliu de care sa tii cont atunci cand cumperi gazduire web. Perioada de uptime este exprimata procentual si chiar daca nu exista uptime de 100, ar trebui sa ai in vedere colaborarea cu o firma de gazduire ce poate garanta un uptime superior.