Cum să faci față provocărilor din primul an de viață al bebelușului tău

Meseria de părinte este cel mai greu de învățat. Bebelușul nu vine pe lume cu manual de utilizare și oricâte cărți ai citi în perioada sarcinii și cu oricâte prietene ai sta de vorbă, parcă tot nu este de ajuns. Fiecare mamă își trăiește propria experiență atunci când cel mic apare în familie și schimbă aproape într-o clipă ordinea deja stabilită.

  • Cumpără aproape tot ce ai nevoie înainte să apară micuțul sau folosește varianta cumpărăturilor online

Poate că în a noua lună de sarcină îți este destul de greu să te deplasezi pentru a merge la cumpărături, însă nu aștepta până în ultima clipă pentru a achiziționa tot ce îi trebuie lui bebe. Dacă nu crezi în superstiția care spune că nu este bine să îi cumperi lucrușoare înainte să se fi născut, poți cumpăra din timp produsele voluminoase de care vei avea neapărată nevoie: pătuțul, masa de înfășat, cântarul, căruciorul. Cu toate acestea, s-ar putea să fi scăpat din vedere câteva lucrușoare care ți-ar fi de mare folos în primul an de viață.  Poți alege dintre zecile de carusele muzicale pentru bebeluși de la Babyneeds, unul care să îl fascineze pe cel mic atunci când brațele tale au neapărată nevoie de o pauză. Şi, nu în ultimul rând, nu ar trebui să îți lipsească un aparat de aerosoli. Poate nu știai, dar administrarea inhalatorie a unor medicamente reprezintă o metodă de tratament cu minimum de efecte adverse. Şi oricât te-ai strădui tu să nu răcească, s-ar putea să se întâmple în ciuda eforturilor tale. Iar beneficiile aduse merită din plin prețul la aparatul de aerosoli, care este unul acceptabil, pentru buzunarul oricui.

  • Dormi cât de mult poți atunci când ai ocazia

Poate părea un sfat banal înainte ca micuțul să vină pe lume, atunci când (încă!) mai ai un ritm de viață regulat. Însă vei învăța să îl apreciezi din plin după ce ai născut, atunci când de-abia reușești să furi câte o oră de odihnă. Profită de reprizele de somn ale bebelușului care, chiar dacă nu se compară cu o noapte dormită în tihnă, vor reuși să îți încarce bateriile pe termen scurt.

  • Socializează!

Poate iar ţi se pare cel puţin ciudat sfatul, însă dacă ai fost o persoană activă înainte de naştere, vei simţi din plin lipsa oamenilor din jurul tău. Aşadar, bucură-te de vizitele prietenelor tale, intră în contact cu membri ai familiei pe care nu i-ai mai sunat demult, schimbă informaţii cu alte mămici când ieşi din casă.

  • Iubește-ți copilul şi bucură-te de fiecare moment

Un an trece mai repede decât ți-ai imagina. Şi peste timp, îţi vei dori cu siguranță să îl mai poți ține culcat pe o singură mână sau să îi mai simți mirosul de lapte.

Oricât de grea şi de provocatoare ar fi perioada aceasta, bucură-te de fiecare clipă, de fiecare surâs al celui mic, de fiecare mânuță întinsă spre tine. Ea reprezintă ucenicia în cea mai grea, dar şi cea mai frumoasă meserie din lume.