Cum să-ți îndrepți părul fără să-l strici? Secretele haistiliștilor au fost dezvăluite!

Din cauza poluării, vopsirii și utilizării în exces a aparatelor de coafat, părul tău ajunge să-și piardă din strălucire și să fie mai predispus la deteriorare. Hairstiliștii îți recomandă să nu folosești placa de păr prea des, dar dacă vrei să ai părul drept și să-l păstrezi sănătos în același timp, există câteva trucuri de styling pe care le poți urma. Citește în continuare și descoperă cum să-ți îndrepți părul fără să-l strici!

Cât de des îți poți îndrepta părul cu placa fără să-l strici?

Frecvența cu care-ți poți îndrepta părul natural depinde de starea în care se află podoaba ta capilară. Dacă firul de păr este uscat și deteriorat, îndreptarea lui cu placa cel mai probabil va înrăutăţi lucrurile.

O regulă de bază este să iei în considerare prin ce a trecut părul tău. De exemplu, dacă a fost vopsit sau îndreptat chimic recent, este recomandabil să nu îl coafezi la căldură timp de cel puțin câteva săptămâni. Dacă, în general, ai o rutină de îngrijire bună a părului, îl hidratezi și îl păstrezi protejat, hairstiliștii spun că-l poți coafa la căldură o dată pe săptămână.

Însă, înainte de asta, părul trebuie spălat, hrănit cu balsam și uscat bine. Îndreptarea părului murdar cu placa va arde uleiul și murdăria, iar acest lucru va produce mai multe daune fibrei capilare.

În general, este important să urmărești constant sănătatea părului, mai ales dacă folosești produse pentru îndreptarea părului. Este cel mai bun mod de a te asigura că nu ai vârfurile despicate și că șuvițele nu devin excesiv de uscate sau casante.

Sfaturi utile pentru îndreptarea părului în siguranță

Obținerea unui păr drept, mătăsos și strălucitor poate fi destul de dificil, dar dacă știi anumite trucuri, îți va fi mai ușor. Iată câteva sfaturi de la specialiști:

1. Pregătește-ți firele de păr cu un șampon și un balsam puternic hidratante

Pentru a evita deteriorarea excesivă a părului, este esențial să utilizezi un șampon hidratant, cu proprietăți anti-rupere, reparare și întărire. Dacă adaugi un balsam intens hrănitor după șamponare, părul tău va fi mai moale, mai neted și mai sănătos.

2. Aplică înainte de coafare un spray termoprotector

Dacă îți coafezi părul la căldură, cel mai bun mod de a-ți proteja buclele este să aplici înainte un spray termoprotector. Îți recomandăm pentru acest pas un produs excepțional de la Alfaparf Milano, cel mai renumit brand italian de cosmetice pentru păr. Este vorba despre sprayul Alfaparf Style Stories Thermal Protector, 200ml, un produs de îngrijire a părului ce creează un scut termoactiv în jurul fibrei capilare, protejând-o eficient împotriva căldurii dispozitivelor termice de coafare.

Având în compoziția sa doar ingrediente naturale, precum ulei din semințe de in, extract din semințe de moringa, aminoacizi și glicerină, sprayul Alfaparf îți întărește firul de păr, făcându-l mai puțin vulnerabil deteriorării.

3. Nu îndrepta părul dacă nu este complet uscat

Nu se recomandă îndreptarea părului umed cu aparatele de căldură deoarece există un risc mai mare de deteriorare. Nu te gândi că placa de păr este același lucru cu uscătorul deoarece, atunci când folosești uscătorul, aerul fierbinte este suflat pe șuvițe de la distanță. În schimb, când folosești placa pe părul umed, fibrele tale capilare sunt prinse între două plăci foarte fiebinți, iar acest lucru poate fi extrem de dăunător.

4. Folosește o temperatură mai scăzută la aparatele de îndreptare a părului

În general, atunci când folosești aparate calde pentru uscarea sau îndreptarea părului, poți fi tentată să mărești temperatura, însă haistiliștii spun că acest lucru este complet greșit. Expunerea la o căldură mare schimbă forma keratinei din firul de păr, ceea ce duce în cele din urmă la un păr mai slab, lipsit de elasticitate și mai predispus la deteriorare.

În timp ce unele aparate nu permit controlul temperaturii, altele au mai multe trepte de căldură, și anume: scăzută, medie și ridicată. De obicei, se recomandă să folosești cea mai scăzută temperatură sau să nu depășești 150 de grade Celsius.

5. Protejează-ți părul cu o mască reparatoare

Măștile de păr sunt absolut necesare deoarece hrănesc în profunzime scalpul și repară fibrele capilare deteriorate, lăsând părul catifelat. Îți recomandăm și de data aceasta un produs de la Alfaparf Milano, un brand de care ne-am îndrăgostit. Este vorba de Masca Rehidratantă pentru Netezire – Alfaparf Milano Lisse Design Keratin Therapy Rehydrating Mask 500 ml, un produs profesional care restabilește și păstrează echilibrul hidric necesar, încetinește și previne uscarea fibrei capilare după tratamentele de îndreptare a părului. În plus, închide cuticula, favorizând păstrarea nutrienților și creșterea rezistenței firului de păr.

6. Previne deteriorarea suplimentară

Părul tău poate arăta grozav la o săptămână după ce l-ai îndreptat, însă pentru a-i păstra sănătatea și strălucirea, este important să ai o rutină de îngrijire eficientă post-îndreptare. Acest lucru presupune să folosești regulat un balsam puternic hidratant și un tratament de reconstrucție a părului uscat. De asemenea, pentru un plus de strălucire și vitalitate, poți aplica uleiul esențial Alfaparf Milano Sublime Essential Oil, ideal pentru toate tipurile de păr. Cu o formulă bogată în extracte de semințe de in și lanolină, uleiul nu încarcă firul de păr, ci îl hrănește în profunzime și îl protejează de alte daune suplimentare.
Așadar, îndreptarea părului poate fi efectuată în siguranță dacă ții cont de aceste sfaturi de styling. Păstrează-ți sănătatea podoabei capilare și bucură-te de un păr drept, moale și strălucitor!