Efectele stilurilor muzicale

Muzica, ritmul și dansul au fost o parte importantă a vieții umane din cele mai vechi timpuri. În funcție de genul, intensitatea, starea mentală și fizică actuală, aceasta afectează creierul uman, starea noastră de spirit și chiar sănătatea noastră. Muzicoterapia a fost folosită mult timp în medicină, ameliorează anxietatea, te face să te simți mai bine și accelerează procesul de vindecare după boală sau rănire.

Muzica are puteri de vindecare

După Primul Război Mondial, muzicieni și cântăreți au călătorit la spitale din America pentru a-și reveni de la veterani de război traumatizați. Muzica a făcut minuni! Starea soldaților s-a îmbunătățit foarte repede! Muzica este folosită cu succes în scopuri terapeutice în multe probleme și boli mentale și fizice. De fapt, oricât de ciudat ar suna la început, terapia muzicală s-a dovedit a fi extrem de eficientă în tratarea hipoacuziei și a tinitusului! Muzica activă (atunci când cântăm la un instrument, cântăm și dansăm) este și mai benefică pentru sănătatea noastră. În plus față de îmbunătățirea stării fizice, ascultarea muzicii crește și sentimentul de fericire și joacă, de asemenea, un rol în construirea comunității.

Genuri diferite – efect diferit

-Muzica clasică și rock ne îmbunătățește starea de spirit, capacitatea de concentrare și, de asemenea, îmbunătățește funcția creierului. Desigur, depinde de individul care este afectat de modul în care afectează muzica clasică, sunt cei care îl fac să fie nervos.
-Fără concepția greșită, metalul greu nu provoacă agresiune din partea tuturor. Ajută la ameliorarea tensiunii și furiei, ameliorează stresul și crește încrederea în sine, deși unele cercetări sugerează că poate provoca și sentimente antisociale în unele.
-Blues-urile și jazz-ul sunt liniștitoare, ajută la relaxare și au un efect pozitiv asupra gândirii.
-Tara și muzica cu conținut similar trist pot provoca depresie la mulți. Ascultarea acestor tipuri de cântece nu este recomandată celor care nu se află în prezent în cea mai bună stare spirituală.
-Ritmurile rap și hip-hop te fac să fii încrezător, deschis și sociabil.
-Cele mai populare hituri provoacă cea mai mare bucurie pe baza sondajelor.

Cum să ascultați muzica „corect”?

Efectele benefice ale muzicii pot fi observate chiar și în copilărie, chiar și la vârsta fetală, dezvoltă creierul, dezvoltarea și inteligența copiilor. După o zi lungă și stresantă, este bine să ne așezăm și să ne relaxăm ascultând muzica noastră preferată sau să dansăm și să ne lăsăm aburi în timp ce dansăm și petrecem într-un club de noapte plăcut. Cu toate acestea, nu contează cum, în ce calitate și în ce mediu ascultăm muzică. Dacă muzica pe care o ascultați este confuză sau ecouă, aceasta poate duce la dureri de cap și iritabilitate.

Să ne protejăm urechile! Perfect Acoustic perfecte pot fi găsite peste tot.