Indicii care trebuie sa te trimita la o firma de reparatii termopane

Atunci cand ti-ai montat ferestre din termopan ti-ai dorit sa faci o investie pe termen lung. Cu siguranta ca argumente precum eficienta energetica ridicata, etanseitatea mare, durabilitatea materialelor si izolarea fonica te-au convins ca termopanele sunt alegerea optima.

Pe de alta parte, trebuie spus ca prin folosirea zilnica a termopanelor, acestea pot prezenta semne de uzura. In acest context este important sa stii care sunt acele indicii care sa te convinga de faptul ca este momentul sa apelezi la o firma de reparatii termopane.

Aerul patrunde in locuinta

Daca aerul din exterior patrunde in locuinta prin zona ferestrelor atunci cand este vant puternic sau in zilele foarte reci din lunile de iarna, atunci ferestrele de termopan pot avea o problema. Patrunderea aerului din exterior poate indica faptul ca garniturile sunt defecte, uzate sau chiar rupte. Remedierea unei astfel de probleme se poate face rapid atunci cand apelezi la firmele specializate in mentenanta si in repararea termopanelor. Garniturile sunt lipite sau sunt inlocuite, in functie de gravitatea problemei.

Formarea condensului intre sticla termopanelor

Un alt indiciu care trebuie sa te convinga de faptul ca este momentul sa apelezi la specialistii in repararea termopanelor este aparitia condensului intre sticlele termopanelor. Daca se formeaza condens intre foile de sticla ale termopanelor, exista riscul ca sigiliul ferestrelor sa fie defect. Astfel umezeala gaseste o cale de a patrunde intre panourile de sticla ale ferestrelor. Profesionistii in reparatii de termopane vor putea remedia o astfel de problema rapid.

Dificultati la inchiderea/deschiderea ferestrelor

Faptul ca ferestrele sunt utilizate zilnic implica o uzura si a componentelor acestora. Prin urmare balamalele sau manerele se pot uza in timp si pot duce la situatii precum inchiderea sau deschiderea cu dificultate a ferestrelor. Pentru a se evita defectiuni majore sau chiar imposibilitatea de a inchide ferestrele, este recomandat sa apelezi de indata ce observi astfel de probleme la specialistii unei firme din domeniul reparatiilor de termopane. Specialistii vor identifica de indata problema si vor gasi solutia cea mai eficienta pentru repararea pieselor respective sau pentru inlocuirea acestora, daca este cazul.

Acestea sunt cele mai intalnite indicii pe care le poti intampina in cazul ferestrelor de termopan care trebuie sa te convinga sa te adresezi serviciilor de reparatii pentru termopane. La primele indicii ca ceva nu functioneaza in parametrii optimi, este recomandat sa apelezi la o firma specializata in acest domeniu.