Intretinerea culturilor si tratarea solului, printre cele mai importante activitati ale agricultorilor moderni

Din momentul in care avem terenuri agricole cultivabile la dispozitie si semintele necesare pentru a incepe lucrarile agricole specifice trebuie sa asiguram cele mai bune conditii de crestere si de dezvoltare a plantelor.

Lucrarile pentru ingrijirea culturilor nu se limiteaza doar la irigatii sau nivelari, tasari, protejare de inghet. Ele pornesc cu distrugerea daunatorilor si a buruienilor, cu o combatere eficienta a bolilor plantelor respective, cu realizarea densitatii optime a plantelor in toata perioada de vegetatie, cu fertilizarea, acolo unde este necesar.

Tratarea solului si a semintelor

Tratarea solului este o operatiune foarte importanta atunci cand ai culturi intinse pe hectare intregi si te astepti la o productie foarte buna. Se va aplica atat un tratament pentru sol adecvat, cat si un tratament samanta. Se va urmari indepartarea daunatorilor de orice tip, ciupercilor, se vor folosi tratamente cu efecte insecticide, fungicide, erbicide, chiar si nematocide. Tratamentele pentru dezinfectia isi dezinsectia solului se vor face inainte de plantare sau insamanatare pentru a asigura viitoarelor culturi cele mai bune conditii de dezvoltare pe toata perioada anului agricol.

In permanenta gasim promotii bune la astfel de tratamente si la tot ce avem nevoie pentru agricultura ecologica si sustenabila la firmele de profil, produsele sunt de calitate si pot fi comandate foarte simplu pentru culturi sanatoase si cu o productivitate peste medie mereu.

Si semintele trebuie tratate cu grija cu fungicide si insecticide ecologice de preferat pentru combaterea daunatorilor care ar putea sa atace si semintele plantate si bolile plantelor ajunse la maturitate. La tratamentele semintelor solul ramane nealterat, se aplica o cantitate mica de tratament, substante speciale pentru seminte, germinatia va fi mai sigura si plantele mai uniforme la final, iar productia va creste simtitor.

Intretinerea culturilor, tipuri de intretinere

Legat de intretinerea culturilor, aici putem avea intretinerea culturilor de toamna, cele mai importante, cu activitati de ingrijire ceva mai complexe pentru plantele care au probleme cu temperaturile scazuet, cu excesul de umiditate, cu lipsa ei, cu bolile si daunatorii.

Toamna si iarna, pe langa eventuale tratamente pentru sol se poate elimina excesul de apa din sol cu ajutorul santurilor, se combat daunatorii cu insecticide si fungicide, se asigura protejarea impotriva inghetului si a eventualelor zapezi. Primavara solul e afanat si tasat, se apeleaza la fertilizare suplimentara, se combat buruienile cu erbicide, dar si bolile plantelor si daunatorii, se incepe irigarea pentru a compensa lipsa de umiditate.

Agricultorul modern, conform Hectarul.ro se ocupa si de intretinerea culturilor prasitoare, de la cartof si porumb la sfecla de zahar sau floarea-soarelui. Intretinerea consta in prasit, pentru a distruge orice buruieni, afanare sol, completare gauri lasate de daunatori, fertilizari, combatere boli si daunatori, irigatii cat mai multe. La culturile neprasitoare, orz, grau, linte, lucerna, mazare, de exemplu, se vor face operatiuni tipice de intretinere, tavalugit, grapat, combatere de daunatori, fertilizari si irigatii.

Este foarte important ca tratamentele pentru sol si intretinerea culturilor sa fie realizate tinand cont de toate standardele si etapele pe care aceste operatiuni le presupun, sa se foloseasca doar produse ecologice de cea mai buna calitate de la firme de top, special alese pentru fiecare tip de operatiune.