Motive pentru care merita sa angajezi un avocat

Atunci cand apare o situatie legala, primul lucru pe care majoritatea persoanelor il considera necesar este de a angaja un avocat. Cu toate acestea, exista momente in care poate nu merita sa angajati un avocat, pentru ca preturile pot fi prohibitive. Acestea fiind spuse, de multe ori angajarea unui avocat poate avea mai mult sens decat va dati seama initial. Iata cateva motive pentru a angaja un avocat.

Nu uitati, ca in anumite cazuri puteti angaja un avocat care sa se ocupa doar de anumite parti ale chestiunii juridice, ceea ce ar putea fi optiunea perfecta in functie de complexitatea problemei si situatia dumneavoastra financiara.

Un avocat va poate ajuta sa obtineti rezultate financiare mai bune

Cei mai mult oameni nu angajeaza un avocat pentru ca se gandesc ca acesta este scump, dar adevarul este ca daca veti angaja un avocat exista mai multe sanse sa aveti rezultate bune de partea dumneavoastra. Prin urmare, estimati un cost pentru angajarea unui avocat si luati in considerare beneficiile pe care le veti avea de pe urma colaborarii cu un avocat care va poate reprezenta exemplar in instanta si care va poate ajuta sa bifati anumite beneficii importante.

S-ar putea sa fie mai scump sa va reprezentati singur

Daca sunteti implicat intr-un proces civil care implica o disputa monetara, exista riscul sa pierdeti cazul daca insistati sa va reprezentati singur. Explicatia este foarte simpla. Avocatii sunt foarte bine pregatiti si cunosc cum ar trebui sa actioneze ca sa poata castiga un proces. Daca veti insista sa va reprezentati singur, puteti pierde cazul si apoi puteti fi bun de plata pentru o multime de costurile. Prin urmare, in loc sa obtineti o compensatie sau o scutire de plata, ati putea ajunge dator la final.

Apoi, exista anumite tipuri de cazuri, cum ar fi procese de accidente auto, cereri de malpraxis medical, cazuri de vatamare corporala, cazuri de colectare de bani si multe altele, cand avocatul poate lucra in baza unei taxe de urgenta, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa platiti nimic, dar veti plati avocatului un procent din banii ce va vor fi acordati.

Aveti un caz complicat

Daca aveti un caz complicat, nici nu trebuie sa mai stati pe ganduri. Este evident ca aveti nevoie de un avocat bun care sa va reprezinte. S-ar putea sa credeti in prima instanta sa aveti un proces simplu si ca puteti sa va descurcati pe cont propiu, dar un avocat poate avea informatii despre problemele ce ar putea sa apara, chestiuni pe care poate nu le-ati fi anticipat niciodata de unul singur. Daca nu stiti prea multe despre domeniul legal sau nu sunteti dispus sa va ocupati de multe documente, invatand legislatie, termeni, reguli si contracte legale, cel mai bine este sa colaborati cu un avocat bun ce va poate reprezenta cazul. Ganditi-va doar cate ore de studiu va poate salva un avocat care cunoaste deja cum trebuie sa actioneze in cazul dumneavoastra.

Partea cealalta are deja un avocat

Cand cealalta parte este reprezentata deja de un avocat, nu ar trebui sa riscati sa va reprezentati singur sau sa refuzati ajutorul unui avocat. Lucrurile se vor balansa daca procesul va fi tratat de la egal la egal, intre doi avocati cu expertiza. Avocatul angajat va cunoaste toate legile si complicatiile legale si transmite celeilalte parti ca tratati cazul cu seriozitate maxima.

Aveti nevoie de un avocat drept comercial, drept familial, drept civil sau drept penal? Contactati ad-avocat.ro.