Plăntilă.ro: Pasiunea pentru natură ne-a atras dintotdeauna și vrem să împărtășim tuturor din cunoștințele acumulate

Suntem Ștefania și Cristian, un programator și un marketeer, doi oameni cu cel puțin două lucruri în comun: plantele și pisica noastră, Zen.” Așa începe povestea plăntilă.ro, un site în jurul căruia gravitează toată priceperea, pasiunea și curiozitatea a doi tineri pasionați de natură, care au pus mult suflet în grija pentru propriile plante de apartament.

Alegerea de a face un blog a venit natural, așa cum se întâmplă de multe ori când creativitatea și pragmatismul fac casă împreună. În Plăntilă.ro, Ștefania Diaconu și Cristian Bican își pun toate cunoștințele acumulate de-a lungul timpului, din pasiunea pentru cele peste 40 de plante de apartament pe care le îngrijesc de mai bine de 10 ani, dar mai ales din curiozitatea de a învăța în fiecare zi și de a oferi soluții personalizate la problemele cu care se confruntă orice iubitor de plante.

Plăntilă.ro a început de la ideea de a avea un agregator în care să adunăm toată experiența noastră cu plantele. Recomandările pe care le găsim cu toții pe internet conțin sfaturi generale, în cuvinte deloc friendly, iar noi ne-am dorit să aducem acea notă personală de care știm că atât îngrijitorii, cât și plantele noastre, au nevoie. Vrem altceva pe lângă: planta necesită cantități moderate de apă. De aceea, ne dorim ca poveștile spuse aici să arate ca o conversație normală între oameni cărora le plac plantele și care vor să le îngrijească și să afle mai multe despre ele.” povestește Ștefania.

Grădinărit și îngrijit plante au învățat singuri, curioși să descopere cât mai multe despre evoluția unei plante, de la sămânță la minunatele flori. Ideea blogului le-a venit natural în 2021 când au observat că sfaturile oferite prietenilor și oamenilor apropiați aveau nevoie de mai mult, de o susținere prin recomandări și sfaturi practice bazate pe experiența lor personală.

Dintotdeauna plimbările în aer liber ne-au relaxat după o săptămână plină. Fiecare ieșire în natură ne oferea o experienţă nouă şi aşa am început să descoperim cu entuziasm specii de plante pe care le putem crește chiar noi. Ne adresăm oamenilor care iubesc plantele ca și noi și care își doresc o oază de relaxare în propria locuință. Trăim cu toții vieți foarte active, suntem mereu angrenați în tot felul de proiecte profesionale și personale, așadar avem nevoie de o pasiune și de un mediu care să contribuie la sănătatea noastră. ” completează Cristian.

Articolele despre îngrijirea plantelor sunt scrise cu multă căldură și vin din lecțiile învățate până acum de cei doi, precum și din documentația minuțioasă pe care o fac pentru fiecare material scris. Izvorul ideilor nu seacă niciodată pentru că lumea plantelor este absolut fascinantă, iar cei doi tineri descoperă zi de zi alte alte feluri de flori și arbuști care merită toată atenția, din partea tuturor celor care își doresc o viață plină de frumos.

Plăntilă.ro deține și un magazin online în care iubitorii de plante pot cumpăra tot ce le trebuie pentru a-și face o mică grădină urbană, de la substrat și compost, la semințe de flori și plante aromatice, precum și ghivece ceramice, îngrășământ și tratamente pentru prevenirea dăunătorilor, toate însoțite de sfaturile oferite cu mult drag de cei doi antreprenori.