Purificarea eficienta apei cu lampi UV ultraviole

Iată cum să faci următorul pas în filtrarea si purificarea apei pentru intraga casă

Sistemele de filtrare a apei nu sunt unice pentru toate. Pentru cea mai bună filtrare, investiți într-un sistem care filtrează toți contaminanții nedoriți care pot fi găsiți în apa unei case. Topwater.ro este specializată în comercializarea de produse care utilizează cele mai bune metode de filtrare într-un singur sistem unificat. Când bacteriile și virușii vă amenință apa, nu există o protecție mai bună decât un filtru de apă UV.

De ce  utilizați un filtru de apa cu lampa uv?

Există o mulțime de contaminanți urâți sub umbrela „microorganismului”. Termenul „micro-organism” sau „microb” se referă la orice organism viu din apa dumneavoastră. Acestea includ bacterii, viruși, paraziți și chisturi. Unii contaminanți microbieni cunoscuți sunt; legionella, giardia și E.coli. Ingerarea acestora poate cauza probleme, de la boli gastrointestinale violente la pneumonie.

Dezinfecția este o parte importantă a oricărui proces de tratare a apei. Asta pentru că contaminanții microbieni precum paraziții, bacteriile și virușii sunt obișnuiți și periculoși.

Apa care nu este dezinfectată de către un oraș sau un furnizor de apă, ca și fântânile private, este vulnerabilă la acești contaminanți periculoși. Cu apa tratată chimic, există o împingere și o tragere constantă din cauza durității substanțelor chimice utilizate.”

Este nevoie de o cantitate neplăcută de clor sau cloramină pentru a dezinfecta eficient apa. În plus, există microni rezistenți la clor. Dacă doriți ca apa să fie fără microbi, aveți trei opțiuni; bea apă de piscină, fierbe toată apa sau folosește purificarea apei  cu lampi UV de la TopWater.ro.

Cum funcționează un sistm de purificare apă UV?

Oamenii leagă de obicei lumina ultravioletă de paturile de bronzat sau chiar de saloanele de unghii. Reveniți la acele zile de școală primară și amintiți-vă că lumina ultravioletă vine de la soare. Lungimile sale de undă sunt de o frecvență mai mare decât lumina vizibilă. Fotonii UV au energie mai mare și pot provoca ionizare în atomi. Aceasta înseamnă că radiațiile UV pot rupe legăturile chimice și pot deteriora celulele, astfel încât acestea să nu se poată reproduce.

Fapt distractiv: Mulți dintre noi au experimentat puterea de distrugere a celulelor a razelor UV. Arsurile solare sunt rezultatul expunerii la lumina UV care iradiază de la soare. Atunci când această putere este valorificată în siguranță, ca și în cazul becului nostru UV, ea ucide 99,99% dintre contaminanții microbieni fără utilizarea de substanțe chimice!

În timp ce lumina UV vine de la soare, există o serie de moduri de a o genera artificial. Una dintre cele mai comune modalități de producere a acestuia este trecerea unui curent electric prin mercur vaporizat sau alt gaz. Deși acest lucru ar putea suna de înaltă tehnologie, practica este atât de comună încât majoritatea oamenilor stau zilnic sub un tub de lucruri – luminile fluorescente produc mai întâi raze UV ​​înainte de a reemite lumina vizibilă prin acoperirea lor fluorescentă. Citese mai mult despre sterilizarea apei cu lampi UV aici.

Apa este pompată într-o cameră care adăpostește un bec ultraviolet. Razele ultraviolete produse sunt reglate fin la o frecvență care atacă cel mai bine microbii. Aceste raze străpung pereții celulelor, dăunând contaminanților și ADN-ului lor, astfel încât să nu se poată reproduce. Acest lucru face contaminanții periculoși, cum ar fi E.Coli și giardia, complet inofensivi.