Shincheonji Seminarul Continetal al Cuvântului Asia I-Filipine Președintele general Lee Man-Hee „Misiunea mea este de a mărturisi despre evenimentele tuturor capitolelor Apocalipsei”

Un amfiteatru acoperit în Filipine. La prima vedere, vastul auditoriu cu mii de oameni a izbucnit în aplauze. Vocea puternică și convingerea conferinței, limbajul simplu pe care chiar și un copil îl putea înțelege, cu greu se așteptau să vină de la figura mică a unui bărbat în vârstă. Într-o clipă, sala s-a încins. Bărbatul din spatele scenei era domnul Man-Hee Lee, președintele general din Shincheonji Biserica lui Isus Templul Cortului Mărturiei

La 20 octombrie, Președintele a călătorit în Filipine. Aceasta este a 12-a sa vizită în Filipine de la prima sa vizită din 2013.

El a vizitat Centrul Internațional de Convenții din Filipine ca primă etapă din Shincheonji Seminarul Continentală din 2024, Asia Ⅰ. Prelegerile vor începe în Asia (I) și se vor desfășura apoi în Europa, Africa, America și Oceania pe parcursul anului, urmând să se încheie în Asia (II). Shincheonji Biserica lui Isus  a organizat aceast seminar ca răspuns la răspunsul copleșitor și la cererile sincere ale pastorilor și credincioșilor din întreaga lume pentru „Seminarul cuvântului descoperit din Shincheonji”.

Stând la podiumul din auditoriul cu o capacitate de 4.000 de locuri, Președintele  s-a prezentat mai întâi  și a explicat cum a ajuns la credință. A fost ca și cum cei care au scris Biblia i-ar fi prezentat mai întâi vârsta și genealogia, înainte de conținut.

Potrivit introducerii domnului Lee, el s-a născut în 1931 în localitatea Cheongdo, provincia Gyeongsangbuk-do. A trăit tragedia Războiului Coreean în calitate de soldat combatant pe linia întâi, când Coreea a ajuns sub dominația colonială japoneză în cel de-al Doilea Război Mondial, urmat de Războiul Coreean. În fiecare seară se ruga la Dumnezeu din ceruri, recunoscător că a supraviețuit dintr-un loc în care era imposibil să supraviețuiască chiar și un fir de iarbă din cauza focului puternic atât din partea aliaților, cât și a dușmanilor.

Apoi, călăuzit de o stea (o mare lumină), a făcut o promisiune cu sânge lui Dumnezeu și a intrat pe calea credinței. Ulterior, a slujit la Biserica celor șapte pastori sub îndrumarea unei stele, dar când a văzut corupția, s-a întors în orașul său natal și a lucrat pentru mișcarea Noului Oraș timp de șapte ani.

După aceea, a întâlnit un duh ceresc și a reînceput viața de credință. S-a închinat pe un munte în primele zile, iar mai târziu, după ce a auzit descoperirea pe care a primit-o Președintele Lee, membrii s-au adunat în număr mare la Shincheonji Biserica lui Isus

El a dezvăluit, de asemenea, motivul direct pentru care a fost martor al descoperirii.

„Întreaga carte a Apocalipsei, de la capitolul 1 până la capitolul 22, este în mare parte ceea ce Isus a arătat și a hrănit o singură persoană”, a explicat el, „iar această persoană va povesti toate evenimentele până la capitolul 22, ceea ce a văzut și ceea ce a auzit.”

El a reafirmat că „Apocalipsa 1-22 a fost văzută de o singură persoană” și a explicat că „ceea ce a prorocit Isus s-a împlinit astăzi, iar când s-a împlinit, nu a fost mărturisit de Isus, ci celui care a văzut, Isus i-a spus să mărturisească bisericilor”, citând Apocalipsa 22:16 și 8.

În Apocalipsa 22:16, Isus îl trimite pe „mesagerul Meu” la biserici, iar în versetul 8, el desemnează o persoană ca fiind „Eu, Ioan”, referindu-se la cel care a văzut și a auzit evenimentele de pe câmpul de luptă din Apocalipsa.

„Prorocia are un timp pentru a proroci și un timp pentru a se împlini”, a spus domnul Lee, „iar atunci când se împlinește, trebuie să vedem și să credem, și de aceea este prorocită în avans”.

„Am făcut înconjurul lumii predicând cuvântul”, a spus el, „gândindu-mă: „Ar trebui să spun toate acestea tuturor, nu doar mie însumi”, și am făcut de 32 de ori înconjurul lumii pentru a mărturisi despre ceea ce văzusem și auzisem.”

El a afirmat, de asemenea, că acesta este momentul împlinirii cărții Apocalipsa.

„Lumea a căzut într-un somn adânc și nu știe dacă Cartea Apocalipsei s-a împlinit sau nu”, a spus el, dar a afirmat că aceasta este mai mult de jumătate împlinită.

„Nu este momentul, nu este ca și cum (am spune) orice și am spune „Amin””, a spus domnul Lee, adăugând: „Trebuie să știm vremea realității. El a mai spus: „În cartea Apocalipsa, există o fiară cu șapte capete și zece coarne, iar acolo sunt șapte stele. Trebuie să știm ce sunt ele de fapt”, a spus el, reiterând că „atunci când Dumnezeu scrie că acești oameni vor apărea, este pentru ca noi să putem vedea, auzi și să credem atunci când vor apărea astăzi”.

Referindu-se la Apocalipsa 22:18-19, președintele general a subliniat în mod repetat că cei care adaugă la cartea Apocalipsei nu vor intra în Împărăția cerurilor. El a spus: „Trebuie să știm totul. Chiar dacă știți totul, este dificil să îl puneți în practică, iar dacă nu știți, vă veți pierde speranța”, a spus el, atrăgând atenția asupra importanței credinței.

El a mai spus că, dacă ne dorim raiul și viața veșnică, ar trebui să mergem până la capătul pământului pentru a afla dacă este adevărat conform Bibliei. „Credința nu este o afacere de făcut bani”, a spus el, adăugând: „Nu este timpul să credem în spiritul vremurilor trecute. Trebuie să verificați. Trebuie să verificați și să credeți sau să nu credeți”, a spus el.

El a reiterat, de asemenea, necesitatea de a stăpâni cartea Apocalipsa și de a o avea pecetluită ca o pecete.

„De ce se spune în Apocalipsa 22:18-19 că, dacă adaugi sau scoți ceva din ea, nu vei merge în rai și vei fi blestemat?”, a întrebat domnul Lee: „Pentru că acest cuvânt se împlinește precum ai pune o ștampilă”.

Domnul Lee a subliniat necesitatea de a pune în inimă Cuvântul și de a deveni o „Biblie mergătoare” și un „Cuvânt mergător”, spunând că aceștia devin cei pecetluiți care sunt salvați în Apocalipsa 7. „Nu se aude niciun sunet de mântuire, cu excepția celor 14.400 pecetluiți și a gloatei în alb”, a spus domnul Lee, adăugând: „Cei care nu sunt pecetluiți devin irelevanți, ca o bucată de pământ. Doar cei care sunt sigilați pot merge în rai”, a spus domnia sa. „Cei care sunt pecetluiți pot merge în rai, în viața veșnică și pot trăi ca o familie cu Dumnezeu, dar cei care nu sunt pecetluiți nu au nimic de-a face cu Dumnezeu”, a concluzionat domnia sa.

El i-a salutat pe localnici, spunând: „Am o legătură profundă cu Filipine”, „Filipine este primul loc în care am venit și unde am mărturisit după ce am primit Cuvântul. Am fost fericit să vin în Filipine ca și cum ar fi fost propria mea țară sau propria mea familie” și „Mă simt foarte apropiat de Filipine”.

De fapt, Filipine are o relație cu președintele Lee de mai bine de un deceniu. Acesta a vizitat Filipinele în calitate de reprezentant al HWPL, o organizație internațională non-religioasă, pentru a media primul acord de pace civil în Mindanao după mai mult de 40 de ani de conflict, iar de atunci s-a instaurat pacea în regiune. Vestea a primit o atenție mondială.

Între timp, Shincheonji Biserica lui Isus a organizat cruciade online chiar și în timpul pandemiei COVID-19 din 2021, când granițele au fost închise, șocând comunitatea religioasă mondială. Pe măsură ce cererile de schimburi din partea altor confesiuni au inundat, Shincheonji Biserica lui a semnat memorandumuri de înțelegere cu 443 de biserici din Coreea și cu 9462 de biserici din 77 de țări de peste mări. În special, 1.382 de biserici din 38 de țări de peste mări și-au schimbat însemnele cu Shinceonji Biserica lui Isus Templul Cortului Mărturiei în urma schimbului.

„Datorită răspunsului copleșitor și a cererilor sincere ale multor pastori și credincioși din întreaga lume pentru „Seminarul Cuvântului Descoperit 2024, Shincheonji Biserica lui Isus a decis să organizeze „Seminatul Continental a Cuvântului Descoperit”, a declarat biserica. „”Seminarul va avea loc în Europa, Africa, America, Oceania și Asia (Ⅱ) pe tot parcursul anului, începând cu Asia (Ⅰ) pe 20 aprilie. Seminarele vor fi transmise în direct pe YouTube în mai multe limbi, astfel încât oricine din întreaga lume să le poată urmări.”