Tipuri de aparate de cafea potrivite pentru birou

Cafeaua la birou reprezintă mai mult decât un ritual. Prezenţa unui aparat de cafea dovedeşte grija pe care compania o arată faţă de angajaţi, faţă de clienţi şi faţă de partenerii de afaceri. Alegerea aparatului potrivit poate reprezenta o provocare, având în vedere multitudinea de oferte prezente în piaţă. Iată câteva modele din care îl poţi alege pe cel care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale:

Filtru de cafea

Filtrul de cafea este o alegere clasică, încă preferată de nostalgicii gustului de odinioară. Oricât de mult ar evolua tehnica în materie de aparatură de preparare a cafelei, marii producători nu renunţă la acest segment. Pregătirea filtrului de dimineaţă, apăsarea butonului şi sunetul inconfundabil al cafelei care se scurge în cană sau în termos sunt imagini care se regăsesc în multe birouri în fiecare zi. Capacitatea unui filtru este destul de mică, aşadar opţiunea este viabilă pentru echipe restrânse. Cu toate acestea, dacă sunt multe solicitări pentru acest tip de cafea, poate fi sporit numărul de filtre. În ceea ce priveşte întreţinerea, de obicei, regula este că primul venit pregăteşte aparatul, în timp ce ultimul îl curăţă.

Espressor pe bază de capsule

Espressoarele care utilizează capsule sunt preferate în birouri în special datorită simplităţii în utilizare şi a măsurilor minime de întreţinere. Cu o simplă apăsare de buton, în câteva secunde, ai cafeaua dorită. Oferta este extrem de variată: poţi găsi monodoze sau capsule compatibile cu aparatul de cafea, alese în funcţie de gramaj, intensitate sau arome. Singura preocupare constantă este gestionarea stocurilor cafea, alimentarea cu apă şi colectarea dozelor din aluminiu pentru reciclare.

Espressor care foloseşte cafea boabe

Espressorul care foloseşte cafea boabe reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte cultura pentru minunata licoare neagră de la birou. Posibilitatea de a râşni cantitatea necesară pentru fiecare ceaşcă păstrează intacte toate proprietăţile naturale ale cafelei. Echipamentele care utilizează boabe pot prepara una sau două căni în acelaşi timp, cu sau fără lapte, în variantă espresso scurt sau lung, cafea normală de diferite cantităţi. Interfeţele cu pictograme sunt cele mai prietenoase din punct de vedere al utilizării, chiar şi pentru persoanele nepasionate de tehnologie.

Aparate profesionale

Oamenii pasionaţi de experienţa unei cafele de cea mai bună calitate încep să investească atât în aparatură, cât şi în dobândirea tehnicilor de preparare. Alege echipamentele de ultimă generaţie cu design modern şi poţi pune la dispoziţia echipei tale mijloacele prin care îşi poate pregăti băutura preferată. La instalare, poţi solicita o lecţie demonstrativă despre modalitatea de utilizare a aparatului. În funcţie de gradul de automatizare, aparatele profesionale pot fi de trei feluri:

Espressor automat

Este cel mai uşor de utilizat datorită comenzilor intuitive şi a pictogramelor care te ajută să alegi băutura preferată. Unele modele prepară inclusiv băuturi pe bază de lapte, cu dozator intern. În timpul pregătirii cafelei, angajaţii pot sta de vorbă sau pot “butona” telefonul fiindcă aparatul face totul.

Espressor semiautomat

Espressoarele semiautomate necesită un minim efort din partea ta ca utilizator. Trebuie doar să începi procesul de pregătire a cafelei pe care aparatul îl preia şi îl încheie. În tot acest timp, trebuie să cunoşti durata de execuţie a fiecărui preparat şi când se opreşte ciclul.

Espressor manual

Espressorul manual este profesional în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare etapă de preparare a cafelei este controlată de utilizator. La început, poate părea descurajant, însă, pe măsură ce deprinzi câteva tehnici, va deveni o plăcere să-ţi pregăteşti cafeaua. Simplul gest de mânuire a levierului te face să te simţi barista. Există o mulţime de tutoriale şi cursuri care te vor ajuta să devii din ce în ce mai bun în pregătirea cafelelor speciale.

Aparatul perfect de cafea pentru biroul tău este cel care se potriveşte nevoilor echipei tale. În funcţie de numărul de membri şi de preferinţele fiecăruia, vei putea alege modelul potrivit. Înainte de a comanda şi instala un dispozitiv, consultă angajaţii pentru a fi la curent cu părerea majorităţii.