Tipuri de autoutilitare

O autoutilitară este un vehicul de transport marfa care este util în special celor care practică activități comerciale și care au nevoie de o modalitate eficientă de transport marfă.

Deși poate părea dificil la prima vedere să alegi o autoutilitară potrivită pentru nevoile tale, de fapt lucrurile sunt foarte simple. Pe scurt, dacă vei ține cont de tipul autoutilitarei și o vei alege în funcție de nevoile pe care le ai, atunci nu vei da greș în ceea ce privește alegerea finală.

Cum se clasifică autoutilitarele?

  • Autoutilitare de clasă mică – aceste autoutilitare sunt proiectate astfel încât să poată suporta o greutate de încărcare de până la 800 de kg. Principalul avantaj al autoutilitarelor de clasă mică se referă la faptul că sunt ideale pentru oraș, pentru deplasări în zone greu accesibile, având o capacitate de încărcare de până la 3 metri cubi. În ceea ce privește motorizarea, de regulă sunt favorite mașinile pe motorina datorită consumului scăzut de combustibil și a cuplului ridicat, însă există și motorizări pe benzină.
  • Autoutilitare de clasă medie – autoutilitarele din această clasă au o capacitate de încărcare în volum de minim 13 metri cubi și suporta o greutate chiar si de peste 1300 de kg. De asemenea, în ceea ce privește motorizările disponibile, acestea sunt doar pe motorină. Că și mediu în care se utilizează, sunt potrivite atât în oraș cât și pentru deplasările extraurbane pe distanțe relativ scurte.
  • Autoutilitare de clasă mare – capacitatea de încărcare a acestor tipuri de autoutilitare este considerabil mai mare – 18 metri cubi. În special pentru transportul mărfurilor grele și voluminoase, aceste autoutilitare vor face față cu brio cererilor tale, spațiul de depozitare având o lungime de 4.75 metri. În acest caz, motorizările sunt disponibile tot pe motorină, tocmai datorită consumului avantajos și cuplului generos necesar pentru a putea mișcă mașină eficient atunci când este încărcată la capacitate maximă.

Pe piață există o gamă extrem de variată de autoutilitare de vanzare din toate categoriile. Indiferent de obiectul de activitate al afacerii tale, dacă ai nevoie de o dubă pentru transport marfă, astăzi este mai ușor că niciodată să poți găsi vehiculul perfect. Dacă vei ține cont de capacitatea de încărcare astfel încât să iți poată satisface nevoile dar și de masa maximă autorizată, piață de autoutilitare noi iți oferă posibilitatea de a găsi și cumpăra duba potrivită astfel încât să iți poți duce la bun sfârșit planurile. Pe cât de variată este oferta, pe atât de bine vă trebui să-ți cântăreșți decizia, pentru că mașina aleasă să-ți servească pe deplin scopurile.

Pentru cei care doresc să își deșchidă o afacere și au nevoie de o autoutilitară, vehiculele noi reprezintă cea mai bună soluție din mai multe motive, chiar dacă este vorba de o investite destul de mare. Unul dintre cele mai importante beneficii ale achiziționării unui vehicul nou, constă în garanția dată de producător. În plus, se poate opta pentru diverse posibilități de finanțare, ceea ce face ca o astfel de achiziție mare și importantă, să fie mai ușor de suportat și amoritzat.

În cazul în care te numeri printre cei care caută soluția potrivită pentru o autoutilitara, fie pentru uz în scop personal sau pentru o afacere, este necesar să stabilești care iți sunt nevoile, cât și care iți este bugetul disponibil, indiferent de modalitatea de plata prin care se vă face achiziția. Indiferent de tipul de autoutilitară de care ai nevoie, fie că este un pick-up, o autoutilitară cu cabină simplă sau dublă, o autoutilitară frigorifică ori cu benă basculabilă analizând piața cu atenție vei lua cea mai bună decizie.