Top 3 produse apicole cu efecte miraculoase asupra sanatatii

Extrasa din nectarul floral al plantelor, produsele apicole sunt considerate a fi unele dintre cele mai bogate si complexe surse nutritive. Adevarate elixiruri pentru sanatate si frumusete, acestea, au numeroase beneficii asupra intregului organism. Extrase din bogatia natruii, produsele stupului, contribuie la armonizarea si revitalizarea corpului, a mintii si a sufletului.

Produse de catre harnicele albine, mierea, polenul, si laptisorul de matca, sunt adevarate daruri oferite de natura, cu o vibratie energetica foarte crescuta, care ne apropie de radacini, de infinitele resurse tamaduitoare ale Mamei Pamant.

Top 3 produse apicole

Sa vedem in continuare, care sunt aceste minunate produse apicole si ce beneficii au asupra organismului:

  1. Mierea este cel mai cunoscut produs apicol, fiind o resursa naturala extrem pretioasa bogata in minerale, antioxidanti, probiotice si enzime. Cu un gust placut, dulce, mierea de albine este folosita de om, inca din cele mai vechi timpui, pentru a indulci hrana. Fie ca alegi mierea poliflora, de salcam, de tei, sau miraculoasa miere de Manuka, consuma produse apicole de calitate, din surse atent alese.
  2. Polenul crud este un alt dar miraculos al naturii, adunat de catre albine din staminele plantelor. Cu al sau caracter alcalin, polenul este foarte bogat in antioxidanti, intarind imunitatea si ajutand corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi. Polenul contribuie la energizarea si refacerea organismului dupa efortul sustinut, mentine buna functionare a sistemului cardiac, reintinereste celulele organismului si sporeste longevitatea.
  3. Laptisorul de matca a starnit controverse inca din cele mai vechi timpuri, fiind considerata una dintre cele mai pretioase substante in ingrijirea pielii. Alimentul minune al stupului, cu care este hranita Regina Albinelor, are beneficii uluitoare asupra sanatatii, fertilitatii si desigur asupra frumusetii. Extrem de bogat in minerale, aminoacizi si vitamine, laptisorul de matca, are in compozitia sa si acetilcolina. Acesta din urma este un neurotransmitator al sistemului nervos, ce contribuie la sporirea randamentului intelectual, imbunatatind memoria si capacitatea de concentrare.

Sa privim putin in trecut si sa ne amintim de obrajii rumeni ai bunciilor nostrii, de energia si vitalitatea cu care traiau zi de zi, firescul vietii. Oamenii de odinioara aveau un respect fata de legile nescrise ale naturii, o profunzime prin care ii intelegeau caracterul ciclic, schimbator, bucurandu-se de infinitul tezaur al remediilor naturiste pentru trup, minte si suflet. Cu ale lor efecte miraculoase in preventia si tratarea diverselor afectiuni, produsele apicole ne apropie de natura noastra umana si de minunata bogatie a Mamei Pamant.

Sursa imagine: https://shutterstock.com