Top 5 Lucruri pe care nu le stiai despre Qatar si Campionatul Mondial 2022

Au mai ramas putin peste 5 luni pana la inceperea celui mai asteptat eveniment al anului pentru fanii fotbalului: campionatul mondial 2022 de fotbal din Qatar.

Toti ochii vor fi pe cei mai buni jucatori ai lumii, incercand sa castige unul din cele mai prestigioase si importante trofee din fotbal. Cotele de la pariuri sportive o arata favorita pe Brazilia, urmata de Franta, Anglia, Argentina si Spania.

Dar pana sa ajungem acolo, suntem siguri ca nu stiati de urmatoarele lucruri interesante despre gazda Qatar si despre campionatul mondial:

1) Editia 2022 este primul campionat mondial desfasurat pe parcursul iernii in emisfera nordica.

Gazda pentru campionatul mondial 2022 a fost aleasa sa fie Qatar, iar datorita acestui aspect si a temperaturilor foarte ridicate din lunile de vara europeana, organizatorii au avut de luat o decizie dificila si sa mute turneul in lunile de iarna din Europa.

Temperaturile pot urca pana la 50 grade celsius in lunile de vara din Europa in Qatar, iar acest lucru cu siguranta ar fi afectat bunul mers al competitiei, dar si al fanilor si al spectacolului.

Este primul campionat mondial din istorie care se desfasoara in lunile de iarna din Europa.

2) Campionatul din 2022 din Qatar este cel mai costisitor din istorie.

Qatar a investit enorm pentru a putea organiza acest eveniment de o asemenea anvergura. Suma vehiculata este de 200 miliarde dolari, investiti in infrastructura, stadioane, autostrazi, hoteluri, etc.

3) Cel mai mic numar de stadioane de la ultimele editii de cupa mondiala.

Campionatul mondial 2022 din Qatar va pune la dispozitie cel mai mic numar de stadioane comparativ cu cele mai recente editii. Au fost puse la dispozitie doar 8 stadioane pentru toate meciurile care vor fi jucate la editia din acest an, un numar cu mult mai mic decat cel din alti ani.

Din cele 8 stadioane puse la dispozitia echipelor pentru a juca meciurile, 7 sunt nou-construite doar pentru acest campionat mondial si doar unul este renovat complet. Totusi, tinand cont de bugetul si de investitiile facute, aceste stadioane cu siguranta vor incanta fanii si totul va fi mai usor de urmarit pentru fanii fotbalului.

4) Numar record de vizitatori pentru Qatar

Desi Qatar a devenit mult mai populara in ultimii ani datorita investitiilor in turism si a deschiderii catre aceasta zona, dar si a companiei aeriene Qatar Airlines care este printre cele mai de top si care ofera multe promotii si rute atractive, conectand Qatarul de majoritatea destinatiilor de pe glob.

Se asteapta peste 1300 zboruri in fiecare zi sa ajunga in capitala Doha, un numar absolut impresionant, iar numarul de turisti probabil va fi un record absolut pentru micuta tara Qatar, care are in jur de 3 milioane de locuitori.

5) Qatar va avea zone exclusive pentru fani cu alcool la pret accesibil.

Fiind o tara musulmana, alcoolul nu este usor disponibil in Qatar si nu va fi servit pe stadioane. Totusi, pentru a asigura succesul acestei editii a campionatului mondial, vor exista multe zone exclusive pentru fani/turisti, unde alcoolul va fi servit, la preturi accesibile, iar toata actiunea de la cupa mondiala va fi disponibila in toate aceste locatii.

Poza de Radoslaw Prekurat de pe Unsplash