TOP 6 ponturi pe care trebuie să le știi înainte de a deschide un restaurant

Deschiderea unui restaurant este un proces complex și necesită o pregătire pe măsură. Pe lângă promovare, există și alte aspecte de care trebuie să ții cont pentru a crește șansele de reușită ale afacerii tale. În articolul de astăzi, îți prezentăm șase ponturi pe care să le iei în considerare atunci când intenționezi să-ți lansezi un astfel de business!

1 Stabilește avantajul competitiv

Cu ce va fi restaurantul tău diferit de celelalte? În cazul în care îți este dificil să găsești răspunsul la această întrebare, oamenii nu vor avea niciun motiv să te aleagă pe tine, mai ales că, în momentul actual, sunt o mulțime de restaurante, pub-uri și cafenele pe piață. Studiază competiția și încearcă să găsești o modalitate prin care să te remarci. De exemplu, amenajează localul într-un mod diferit, care să atragă privirile potențialilor clienți încă din momentul în care aceștia trec pragul, oferă mâncăruri care nu se găsesc în altă parte și de care oamenii ar putea fi interesați sau, de ce nu, vinde la prețuri prietenoase. În felul acesta, brandul tău va putea fi recunoscut mai rapid.

2 Ține cont de aspectele legale

Înainte de a deschide un restaurant, cercetează cerințele legale ale acestui tip de afacere. Astfel, vei afla ce permisiuni, licențe și înregistrări sunt necesare pentru a-ți desfășura activitatea. Totodată, este indicat să investești într-un business de-abia după ce te consulți în prealabil cu un specialist cu experiență în domeniu – ține cont că industria HoReCa este și riscantă, de aceea trebuie să te asiguri de la bun început că lucrurile au șanse mari să meargă în direcția bună.

3 Alege tematica

Pentru a atrage un anumit tip de clientelă, vei avea nevoie de un concept în jurul căruia să fie creat restul decorului. Acesta trebuie să se regăsească atât în interiorul localului, cât și în meniuri, logo, șervețele sau uniformele personalului. 

4 Organizează sisteme pentru desfășurarea activităților

Gestionarea restaurantului tău va implica sarcini diverse, pentru care sunt necesare diferite reguli și sisteme. Stabilește din timp procedurile de sănătate, instrucțiunile privind prepararea alimentelor și normele de igienă; toate acestea trebuie să fie bine documentate și aduse la cunoștință membrilor echipei, pentru a putea fi urmate în mod corespunzător.

5 Stabilește un meniu restrâns

Majoritatea restaurantelor noi oferă o gamă variată de mâncăruri, iar meniul acestora pare, de cele mai multe ori, interminabil. Există, deci, posibilitatea să nu reușești să ajungi prea departe cu o asemenea strategie: trebuie să recunoaștem că nimeni nu vrea să se gândească minute în șir ce să-și comande. Cel mai bine este să creezi un meniu cu mai puține opțiuni.

6 Angajează oameni cu experiență

Membrii echipei au rolul de a mulțumi clienții. Încearcă, așadar, să găsești și oameni  cu experiență în domeniu. În cazul în care întâmpini dificultăți, ia în calcul angajarea unor bucătari ieftini din străinătate.

Ținând cont de sfaturile acestea, noul tău business va avea șanse mari de reușită!