Transformarea podului intr-o mansarda locuibila: Avantaje si Dezavantaje

Daca pana nu demult, mansardele nu s-au bucurat de prea multa popularitate, fiind considerate spatii neospitaliere, destinate exclusiv depozitarii, la momentul actual, arhitectii si constructorii cu ale lor viziuni creative, ofera nenumarate solutii pentru amenajarea acestui spatiu intr-o camera cu farmec aparte. Unul dintre motivele pentru care proprietarii aleg sa-si amenajeze podul intr-un spatiu locuibil, este aspectul sau cu totul unic, impregnat intr-un aer boem si intim.

Sa vedem, in continuare, cateva dintre principalele avantaje si dezavantaje implicate in acest proces.

Transformarea podului intr-o mansarda locuibila: Avantaje si Dezavantaje

Fie ca alegi sa-ti amenajezi un dormitor sau un atelier creativ in care sa-ti exprimi laturile artistice, mansarda poate deveni acel adapost intim si cochet in care sa te deconectezi de zgomotul cotidian. Migrand putin spre zona practica, pentru a amenaja cat mai eficient si spectaculos zona din perimetrul mansardei, ai nevoie de un plan bine pus la punct si de un buget aferent.

AVANTAJE :

  • Panorama. Pentru artistul si visatorul care se afla in fiecare dintre noi, panorama pe care o ofera o mansarda, este o adevarata sursa de inspiratie si pace. Imagineaza-ti pentru cateva clipe ca din patul tau vei putea admira cerul instelat, sau primele raze ale rasaritului.
  • Lumina naturala. Daca plasezi ferestrele pe acoperis, mansarda va avea parte de lumina naturala din abundenta, pe o perioada mai indelungata a zilei, comparativ cu ferestrele pozitionate pe pereti.
  • Oaza de relaxare. Mansadra poate fi foarte usor amenajata intr-un dormitor, devenind astfel acel sanctuar si oaza de liniste in care sa te retragi dupa o zi incarcata. Orienteaza-te catre o mobila pentru dormitor , de dimensiuni reduse, pentru a te bucura de cat mai mult spatiu. Tot din acest cosiderent, poti opta pentru o canapea extensibila, in detrimentul unui pat prea mare. Intra pe site-ul Modela.ro si alege ceea ce vine in intampinarea gusturilor si nevoilor tale.

DEZAVANTAJE:

  • Infiltratii de apa. Datorita expunerii directe la suprafata acoperisului, una dintre principalele probleme care poate sa apara la mansarde este infiltratia apei. Acest incident neplacut poate fi evitat daca lucrarile de constructie si izolare sunt minutios exacutate.
  • Supraincalzirea locuintei. Pe perioada verii, supraincalzirea spatiului de lamansarda este o reala problema ce poate fi prevenita cu o izolatie termica de calitate si cu jaluzele sau perdele opace care sa acopere ferestrele pe durata zilei.
  • Inaltimea redusa. Un alt dezavantaj al mansardelor, este inaltimea redusa. Acest aspect poat reprezenta un disconfort pentru persoanele inalte.

 

Prin urmare, cantariti foarte bine argumentele pro si contra, inainte de a demara lucrarile de amenajare a unei mansarde. In definitiv, aveti nevoie doar de o imagine clara a cum va arata si cum veti folosi acel spatiu, caci optiunile si posibilitatile de amenajare sunt nelimitate.

 

Sursa imagine: https://www.shutterstock.com