Trei modalitați prin care poți obține un certificat constatator simplu şi rapid

Înainte de a afla care sunt cele mai simple modalitați de a obține un certificat constatator vom prezenta care este rolul acestuia.

În cadrul site-ului Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) este publicată o descriere potrivit căreia, certificatul constatator reprezintă un document oficial care arată starea la zi a unei firme şi care cuprinde informaţii de natură juridică, statutară și financiară, precum şi date despre domeniul de activitate al companiei sau despre asociaţi, administratori ori cenzori.

Aşadar, dacă firma pe care o administrezi interacționează cu o entitate de tip juridic, statutar, financiar, atunci cel mai sigur vei fi nevoit să soliciți eliberarea unui astfel de document.
Iată modul prin care poți obține un certificat constatator online, fără a părăsi confortul biroului tău:

Din fericire, în prezent, poți alege modalitatea prin care poți solicita eliberarea unui certificat constatator:
– în format fizic de la sediul ONRC;
– online, aplelând la serviile platformei https://certificatconstatatoronline.ro.
– Online de pe site-ul oficial ONRC

Un certificat constatator online eliberat de pe https://certificatconstatatoronline.ro este emis de către ONRC, fiind însoțit de semnatură electronică și având valoare de original. Astfel, indiferent de locul în care te afli, acasă, pe drum, la birou, atunci când ai nevoie de acest document cât mai urgent, îl poți obține în doar câteva minute.

Pe de alta parte, dacă dorești eliberarea unui certificat constatator ONRC direct de la sediu sau de la un oficiu aferent, va trebui să completezi și să depui un formular.

Documentul primit include informațiile solicitate de autoritățile publice, privind situația actuală a companiei, atât din punct de vedere al activității sale, cât și al managementului.