3 erbicide postemergente pentru protejarea culturilor tale de porumb

Erbicidarea în stadiile potrivite de dezvoltare a porumbului îți oferă garanția unei recolte generoase, iar în acest articol îți prezentăm 3 erbicide postemergente pentru protejarea culturilor tale de porumb.

3 erbicide postemergente pentru protejarea culturilor tale de porumb

Erbicidarea în stadiile potrivite de dezvoltare a porumbului îți oferă garanția unei recolte generoase, iar în acest articol îți prezentam 3 erbicide postemergente pentru protejarea culturilor tale de porumb.

Ce sunt erbicidele?

Erbicidele sunt substanțe chimice care distrug buruienile și protejează culturile. Printre buruienile care afectează culturile de porumb se numără mohorul, iarba bărboasă, pirul, costreiul, din clasa buruienilor monocotiledonate, precum și pălămida, căprița ori știrița, din categoria buruienilor dicotiledonate.

După momentul aplicării, erbicidele pot fi preemergente și postemergente.

Cele preemergente se aplică înainte de răsărirea plantelor de porumb și a buruienilor, în timp ce erbicidele postemergente se folosesc în faza de vegetație a porumbului.

  1. Crew ACE

Erbicid pe bază de nicosulfuron, Crew ACE combate cu succes buruienile monocotiledonate anuale și costreiul din culturile de porumb.

Aplicat când porumbul are 4-6 frunze, iar buruienile 2-4 frunze, acest tratament chimic este absorbit rapid prin frunze și este rezistent la spălare.

Atunci când costreiul din rizomi (Sorghum halepense) a infestat culturile și are 15 – 20 cm, se recomandă folosirea unei doze de 1 – 1,5 l/ha.

  1. Dicopur TOP 464 SL

Dicopur TOP 464 SL este un erbicid postemergent care se aplică atunci când porumbul prezintă 4 – 6 frunze, iar buruienile se află în fază de rozetă.

Combinație de 2 substanțe active, acid 2.4 D și dicamba, acest erbicid combate mai multe specii de buruieni dicotiledonate anuale şi perene cum ar fi pălămida și acționează de îndată ce este absorbit la nivelul rădăcinii și al frunzelor.

Când este aplicat în perioade caracterizate de vreme umedă și caldă de durată, acest tratament chimic devine și mai eficient.

Cantitatea de soluție recomandată este de 200-400 l/ha.

  1. Adengo 465 SC

Preluat radicular și foliar, acest erbicid acționează eficient grație tehnologiei care îi permite să redevină activ la primele ploi care cad după o perioadă fără precipitații. În acest fel, Adengo 465 SC controlează și buruienile ce pot răsări în această perioadă. Odată intrate în contact cu acest tratament chimic, buruienile încep să se albească și sunt complet distruse în scurt timp.

Substanțele active din acest erbicid – isoxaflutol 225 g/l, tiencarbazon-metil 90 g/l și

ciprosulfamide (safener) 150 g/l combat atât buruieni dicotiledonate, cât și și monocotiledonate anuale.

Adengo se utilizează în doză de 0,35-0,4 l/ha în preemergență, respectiv 0,35 l/ha în postemergență.

Erbicidele trebuie aplicate întotdeauna cu respectarea instrucțiunilor producătorului.

Magazinul agricol online Agrinin îți oferă o gamă variată de tratamente chimice pentru combaterea buruienilor și protejarea culturilor tale.