3 SOLUTII necostisitoare de a-ti face computerul mai RAPID

Computerul reprezinta un instrument indispensabil in mai toate domeniile vietii moderne, fiind utilizat atat profesional in practicarea diverselor meserii, cat si pentru distractie, prin petrecerea timpului liber intr-un mod placut, vizionand filme, discutand cu prietenii pe retelele de socializare sau practicand jocuri electronice. Echipamentele de ultima generatie, care functioneaza cu viteza crescuta si care pot rula cele mai noi aplicatii si jocuri, sunt, insa, extrem de costisitoare, necesitand investitii de mii sau chiar zeci de mii de lei. 

Pentru persoanele ce au grija de bugetul lor, exista solutii de a detine echipamente performante, fara a face o cheltuiala mare. Specialistii in domeniul IT recomanda achizitionarea unui computer second hand care are aceleasi capabilitati ca unul nou, desi pretul lui este, de multe ori, cu mult redus, chiar si cu procente de peste 50%. Daca doresti sa intri in posesia unui sistem performant si sa pastrezi costurile sub control, intra pe site-ul interlink.ro unde ai la dispozitie o oferta bogata de computere de tip desktop sau laptop si accesorii precum imprimantele si monitoarele.

Iata care sunt cele 3 solutii ieftine prin care iti poti face computerul mai rapid!

Performantele unui computer depind de doua elemente. In primul rand, este vorba despre sistemul in sine, cunoscut si sub numele de hardware. In aceasta privinta un procesor mai rapid, o cantitate mai mare de memorie RAM sau un hard disk de tip SSD pot face diferenta. In al doilea rand, este vorba despre sistemul de operare si despre celelalte programe care asigura functionarea dispozitivului cunoscute sub numele de software. In acest caz sunt importante intretinerea si depanarea corecte a sistemului de operare, cunoscut fiind faptul ca acestea, in timp, pot functiona impropriu din diferite motive. 

  1. Solutia la indemana de aplicat pentru utilizatorii de computere care se lovesc de un dispozitiv lenes este setarea corecta a diverselor servicii oferite de sistemul de operare Windows. Multe dintre aceste servicii nu sunt folositoare tuturor si, de aceea, oprirea lor va creste in mod sensibil viteza computerului. Pentru a afla cum sa iti faci calculatorul mai rapid in acest sens, te poti inspira din tutorialele video existente in mediul online, unde este explicata in termeni foarte simpli procedura;
  2. In multe cazuri un computer lent are unul sau mai multi virusi ce-l infesteaza si ii incetinesc in mod vizibil viteza de functionare, ceea ce se observa in practica prin blocaje sau chiar restartari ale dispozitivului. O solutie la indeamana in acest sens este scanarea periodica a computerului cu ajutorul unui antivirus performant. Desi exista si programe gratuite, acestea nu reusesc, de cele mai multe ori, sa elimine amenintarile. Achizitionarea unui antivirus necesita o investitie minima, iar protectia obtinuta va merita, cu siguranta, cheltuiala;
  3. Upgrade-ul de hardware este eficient, dar piesele noi sunt destul de scumpe. Persoanele care doresc sa-si imbunatateasca experienta utlizarii computerului pot achizitiona componente second-hand, fara sa le fie teama ca acestea sunt uzate pentru ca ele au o durata de viata indelungata si, chiar daca au 1, 2 sau 3 ani de cand au fost fabricate, mai au inca multi ani de folosinta in spate.

In concluzie, un computer rapid nu inseamna automat si o cheltuiala uriasa. Exista solutii necostisitoare si la indemana, de care se pot bucura utilizatorii dispozitivelor, ce pot transforma o experienta neplacuta intr-una deosebita. 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com