5 fapte despre starul lui Bayern, Kingsley Coman

În 2020, Kingsley Coman a fost marele erou la Bayern München, marcând golul victoriei pentru campioana germană împotriva PSG-ului în finala Ligii Campionilor, desfășurată la Lisabona. De-a lungul anilor, puțini jucători s-au dezvoltat atât de bine precum francezul.

Dar cum este Kingsley Coman în viața privată, departe de teren, când reflectoarele nu sunt îndreptate spre coafura sa impresionantă?

Ne apropiem de starul ofensiv cu 5 fapte despre viața lui Coman, salariul, prietena, copiii, originea și inima.

Salariul lui Kingsley Coman la FC Bayern

La FC Bayern, Kingsley Coman este unul dintre cei mai bine plătiți jucători.

Salariul actual al lui Coman la München este de 17 milioane de euro pe an. Astfel, jucătorul câștigă aproximativ 327.000 de euro pe săptămână.

La prelungirea contractului în ianuarie 2022, a reușit să-și dubleze venitul anterior. Înainte, salariul lui Kingsley Coman era de 8 milioane de euro pe an. Noul contract este valabil până în vara anului 2027. Datorită jucătorului francez, agențiile de pariuri îi văd pe bavarezi ca favoriți la câștigarea cupei campionilor.

În clasamentul intern al salariilor din cadrul jucătorilor de la Bayern München, Coman se află pe locul 9, în ciuda salariului impresionant, Manuel Neuer, Thomas Müller, Leroy Sané, Joshua Kimmich, Serge Gnabry și Leon Goretzka câștigă toți – cel puțin un pic – mai mult. Pe de altă parte, salariul de la Bayern al lui de Ligt este un pic mai mic.

Coman a ajuns la FC Bayern în vara anului 2015, inițial închiriat pentru doi ani de la Juventus Torino, transfer pentru care bavarezii au plătit atunci 7 milioane de euro.

În 2017, francezul a fost transferat definitiv pentru o sumă de 21 de milioane de euro.

Profilul lui Kingsley Coman

  • NUME: Kingsley Junior Coman
  • DATA NAȘTERII: 13 iunie 1996
  • LOCUL NAȘTERII: Paris (FRA)
  • NAȚIONALITATE: Franța și Guadelupa
  • ÎNĂLȚIME: 1,81 m
  • STARE CIVILĂ: necăsătorit
  • COPII: 3
  • CLUB ACTUAL: Bayern München

Portretul Sabrinei Duvad, prietena lui Kingsley Coman

Din 2019, Kingsley Coman este într-o relație cu prietena sa, Sabrina Duvad. Un an mai târziu, cuplul s-a logodit în iulie 2020 pe insula grecească Mykonos.

„O zi pe care mi-o voi aminti mereu”, a scris logodnica lui Coman atunci pe Instagram sub poză. Sabrina Duvad s-a născut în Stockholm, dar își numește Parisul ca fiind casa ei.

Așa a fost și când FC Bayern a jucat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la PSG: „Home sweet home” se putea citi în povestea lui Duvad. Dar nu doar Suedia și Franța – Duvad are rădăcini și în Maroc.

Situația a devenit incitantă în timpul Cupei Mondiale din 2022, când logodnicul ei, Coman, a jucat pentru Franța, iar ea a pozat în tribune în tricoul Marocului. La final, Franța a câștigat meciul, dar Coman nu i-a reproșat nimic prietenei sale.

Privat, se cunoaște puțin despre istoria lui Duvad. Își place să se pună în scenă pe Instagram, câștigându-și banii ca influencer de modă. În rest, este o persoană de familie, pentru care cei dragi sunt mai importanți decât orice altceva.

Prietenă lui Coman are 31 de ani și este cu aproximativ cinci ani mai mare decât fotbalistul. Cei interesați de viața lor privată pot găsi multe detalii despre vacanțe, încercări comune de gătit și multe altele pe rețelele sociale.

Kingsley Coman are deja trei copii

Împreună cu Sabrina Duvad, Kingsley Coman are o fiică. Ea s-a născut în iunie 2021, deci la aproape un an după ce Coman a câștigat Liga Campionilor cu Bayern.

Numele copilului lor comun nu este cunoscut, în ciuda multor postări pe Instagram.

Pentru fotbalist, însă, aceasta nu a fost o premieră. Deoarece, anterior, Kingsley Coman a avut deja doi copii.

Cu fosta sa logodnică, Sephora Goignan, el are două fiice, Leyana și Kaylee. Goignan și Coman s-au despărțit în urma unui conflict, justiția franceză trebuind să intervină.

În acest caz neclar, se pare că Goignan a folosit profilul de Instagram al fostului ei logodnic celebru pentru a-și promova propriile produse, determinând pierderea unui contract de sponsorizare de către Coman. Cu toate acestea, situația nu a fost niciodată complet elucidată.

De unde provine Kingsley Coman?

Kingsley Coman s-a născut în 1996 în capitala Franței, Paris, și are cetățenia franceză. Cu toate acestea, mulți fani se întreabă: De unde provin părinții lui Coman?

Rădăcinile familiei Coman sunt în Guadelupa. Ambii părinți provin din statul insular din sudul Caraibelor. Totuși, înainte ca fiul lor, Kingsley, să se nască, s-au mutat din departamentul de peste mări francez în Europa continentală.

Pe lângă cetățenia franceză, Coman are și pașaportul din Guadelupa.

Kingsley Coman a început să joace fotbal de la vârsta de șase ani la US Sénart-Moussy, un club de cartier de lângă Paris.

Motivul principal a fost tatăl său, Christian, care a fost întotdeauna fan al Paris Saint-Germain. Christian l-a antrenat pe „micul King” în primii săi pași în fotbal.

Nu este de mirare că în 2005 un vis al părinților lui Kingsley Coman a devenit realitate. Fiul lor, la vârsta de nouă ani, s-a mutat la internatul lui PSG și a devenit fotbalist profesionist la clubul de vis al tatălui său. Câțiva ani mai târziu Kingsley juca o finală de Champions League contra echipei PSG, erau multe ponturi fotbal care spuneau ca Kingsley Coman va marca împotriva francezilor.

În plus, Coman se întoarce mereu cu plăcere în Guadelupa, așa cum a explicat într-un interviu pe site-ul oficial al Bayernului: „De Crăciun voi zbura din nou în Guadelupa. Să petreci sărbătorile acolo este minunat. Acolo nu sunt văzut ca un star de fotbal – ci pur și simplu ca Kingsley.”

Inima lui Kingsley Coman a cauzat probleme

Pe parcursul carierei sale, Kingsley Coman a avut de-a face frecvent cu accidentări. Astfel, a urmat pașii predecesorilor săi, Arjen Robben și Franck Ribéry.

Dar o accidentare a provocat o îngrijorare deosebită: Problemele la inimă ale lui Kingsley Coman.

În septembrie 2021 s-a anunțat că jucătorul a trebuit să se supună unei operații pe inimă din cauza unei aritmii. Antrenorul de atunci al Bayernului, Julian Nagelsmann, a menționat această informație în timpul unei conferințe de presă.

Situația a devenit evidentă atunci când Coman s-a plâns că „nu poate respira întotdeauna perfect” sub efort mare. Bayern München a inițiat investigații și a efectuat toate analizele necesare.

Acolo s-a descoperit că inima lui Kingsley Coman execută din când în când o bătaie suplimentară ușoară. Rezultatul sunt trei, patru minute în care capacitatea de performanță scade ușor.

La Centrul German de Cardiologie, o clinică specială din München, Coman a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă.

Riscul a fost totuși, conform declarațiilor proprii, controlabil în orice moment – iar performanțele lui Kingsley Coman dovedesc acest lucru.