5 filme despre câștigătorii la loterie

Jocurile cu numere sunt printre cele mai vechi distracții ale oamenilor. Încă din antichitate au apărut primele forme de loterii și întreceri cu zaruri sau pietre. Căutarea norocului continuă să fascineze, iar filmele despre câștigători la loterie reprezintă un capitol interesant din istoria filmului. Iată care sunt cele mai cunoscute pelicule despre loto și jocuri cu numere.

29th Street – Strada 29

Un film savuros de la începutul anilor ‘90, 29th Street spune povestea adevărată a primului milionar la loterie, norocosul din New York – Frank Resce, interpretat de Danny Aiello. Tony Sirico și Anthony LaPaglia completează o distribuție de zile mari.

În Ajunul Crăciunului, pe Strada 29 se întâmplă minuni, iar câștigarea a 6 milioane de dolari pare să fie una dintre ele. Odată cu șansa vin oportuniștii, și bogatul Frank învață din mers cum să deosebească amicii de dușmani, adevărul de minciună și fericirea de iluzie.

The Brady Bunch in the White House

Lansat un deceniu mai târziu, filmul The Brady Bunch in the White House este o satiră comică despre Mike “Bobby” Brady, care a găsit un bilet de loterie, ce i-a adus un câștig de 67 de milioane de dolari. Interpretat de Gary Cole, personajul este un visător simpatic și un filosof de ocazie.

Decizia lui de a returna biletul adevăratului proprietar stârnește o furtună de reacții din partea apropiaților, iar întâmplarea nu rămâne anonimă. Brady este chiar invitat de Președintele SUA la Casa Albă, iar în curând Bobby va ajunge el însuși titular în Biroul Oval. 

Lotto

Un nume simplu pentru un film complex, Lotto a fost lansat în 2006 în Danemarca și a devenit cunoscut în toată lumea. O comedie amară, ce spune povestea unui muncitor care joacă tot timpul la loterie pe un bilet comun, împreună cu oamenii de la uzina unde lucrează.

Într-o zi se decide să joace două bilete, unul pentru grup, altul pentru soția sa. Are noroc și câștigă cu unul dintre ele. Ce să le spună colegilor și al cui este norocul, cine merită mai mult victoria? Filmul răspunde la aceste întrebări și la multe altele despre natura umană.

Două lozuri

Ecranizare după schița lui Caragiale, Două lozuri este un film care a încântat generații întregi, fiind realizat în 1957 cu Birlic în rolul principal. Remake-ul din 2016 îi aduce în prim plan pe Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, într-o versiune modernă a textului clasic.

Comicul de situație cu biletul rătăcit, goana după recuperarea lui și încurcăturile de tot felul se întâlnesc într-o poveste cu multe răsturnări de situație și hohote de râs printre lacrimi. Pasionați de loteriile online și de jocurile clasice de loto, cei trei amici sunt pregătiți să lupte până la capăt pentru visul lor.

It Could Happen to You – Un bacșiș de 2 milioane de dolari

Cel mai cunoscut film despre câștigători la loterie este It Could Happen to You, lansat în România sub numele “Un bacșiș de 2 milioane de dolari”. Polițistul Charlie Lang, interpretat de Nicolas Cage, este convins cu greu să joace la loto și chiar notează greșit numerele pe care i le propune soția sa.

Supărat că nu are destui bani să lase bacșiș, Charlie îi promite unei chelnerițe jumătate din premiul din biletul lui de loterie, dacă va fi norocos. Ce se întâmplă după câștigarea marelui premiu? Vizionați filmul și veți vedea o poveste de dragoste, o lecție de viață și o ecranizare celebră după o întâmplare adevărată.

Delectați-vă cu aceste filme despre oameni în căutarea norocului și jucați responsabil, ca să vă bucurați pe deplin de plăcerea jocurilor de loterie.