Top aspecte la care să fii atent înainte de a deveni clientul unei bănci

Dacă ești în căutarea unui nou loc pentru a-ți depune banii înseamnă că ești nemulțumit de serviciile și produsele băncii tale actuale. Sau poate nu ai avut niciodată de-a face cu o bancă.

Situația fiecăruia este diferită, iar fiecare bancă are soluția personalizată pentru nevoile cuiva. De la firme mici la finanțele personale și de la venituri modeste la sume mari de bani, cheia pentru a găsi banca potrivită este să-ți dai seama de ce ai nevoie și să cauți cu precizie.

În acest articol, vom analiza aspectele la care să fii atent înainte de a deveni clientul unei bănci pentru a-ți îndeplini nevoile financiare actuale și pe cele de viitor.

Fiabilitatea

Fiabilitatea este primul lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare atunci când alegi o bancă pentru nevoile tale financiare. Prin urmare, înainte de a deveni clientul unei bănci, merită să verifici fiabilitatea acesteia. Cum faci acest lucru?

În primul rând, uită-te la licența instituției bancare, studiază site-ul web și alte canale de comunicare pe care e prezentă: ce servicii și oportunități există? Apoi citește recenziile altor clienți care au avut de-a face cu produsele băncii respective și interesează-te de istoricul și comunicatele de presă existente.

Băncile care se deschid recent (până la 1 an vechime pe piață) nu inspiră întotdeauna încredere, deoarece fiabilitatea unei instituții nu poate fi evaluată într-o perioadă atât de scurtă.

Ce poți face mai mult este să acorzi atenție partenerilor bancari, în special în ceea ce privește cardul de cumpărături. Cardul de cumpărături CardAvantaj de la Credit Europe Bank se mândrește cu o listă foarte mare de comercianți parteneri la care clienții își pot face cumpărăturile fără nicio grijă. Cu cât mai mulți parteneri, cu atât mai multă fiabilitate.

Soluțiile, pachetele și produsele bancare oferite

Astăzi, băncile sunt înarmate cu soluții moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Pentru antreprenori, băncile pot juca rolul unui contabil, unui consultant IT și chiar și a unui serviciu de securitate care să verifice contrapărțile.

Pentru persoanele fizice, băncile pot fi un spațiu sigur pentru depozitarea banilor, dar și pentru a pune banii să se înmulțească prin deschiderea unui cont de depozite la termen. De asemenea, băncile care își instruiesc consultanții și le oferă traininguri dedicate în aria financiară pot deveni un prieten apropiat al persoanelor care doresc să-și îmbunătățească starea financiară ș i/ sau să investească inteligent.

Desigur, s-ar putea să nu ai nevoie de toate soluțiile și serviciile pe care le oferă o bancă la momentul actual. Este important să evaluezi cu atenție de ce produse bancare ai cu adevărat nevoie și în ce condiții sunt acestea furnizate de către instituție. 

Credit Europe Bank oferă diverse produse și servicii bancare adaptate nevoilor tale.

Recenzii și servicii pentru clienți

Merită să acorzi o atenție deosebită recenziilor legate de activitatea unei bănci.

Dacă ești o persoană care călătorește mult în străinătate în interes de serviciu, vei avea nevoie de o bancă care pune la dispoziție un serviciu pentru clienți non-stop și / sau numere de telefon care pot fi apelate dintr-o rețea de telefonie internațională.

Dacă ești atent la aceste aspecte, vei ajunge să fii mulțumit pe termen îndelungat cu alegerea pe care ai făcut-o!