5 sfaturi pentru a incepe cu bine un nou business

Doriti sa incepeti o afacere? Iata cateva sfaturi importante pentru a va asigura ca startup-ul dumneavoastra va fi un succes.

Ce trebuie sa faceti pentru a deschide o afacere? Exista o multitudine de site-uri ce contin liste cu lucruri de facut inainte de a va deschide propria afacere. Desi astfel de liste sunt foarte importante deoarece va vor ajuta sa va amintiti pasi importanti, raman totusi …doar liste. Acestea va spun ceea ce sa faceti, dar nu va ofera niciun sfat despre ceea ce inseamna o afacere de succes.

Din pacate nu puteti reusi in afaceri urmand o lista de task-uri. Si nici afacerea dumneavoastra nu va deveni un succes doar pentru ca va ganditi ca este o idee grozava. Ce va face afacerea dumneavoastra sa mearga sau sa esueze? Cum va deveni aceasta un real succes? Iata in continuare 5 sfaturi oferite de www.infiintari-firme.net pentru a deschide o afacere prospera:

Cunoasti-va bine, aflati cat sunteti de motivat, care este suma pe care sunteti dispus sa o riscati si ce aveti de gand sa faceti pentru a atinge succesul. Desigur cu totii ne dorim sa facem milioane de lei sau euro. Dar la ce suntem dispusi sa renuntam pentru a face acest lucru? Cate ore pe saptamana vom lucra pentru a atinge acest obiectiv? Cat de mult ne vom indeparta de zona noastra de confort? Cum vor rezista relatiile cu familia? Pentru a atinge succesu,l va trebui sa sincronizam planurile de afaceri cu obiectivele personale, familiale si resursele financiare de care dispunem.

Alegeti afacerea potrivita pentru dumneavoastra. Vechea formula – descoperiti o nevoie pe care sa o satisfaceti – inca functioneaza! Mereu va functiona. Cheia succesului este sa descoperiti o nevoie a clientilor pe care sa o satisfaceti iar aceast proces sa ofere un venit suficient construirii unei afaceri profitabile.

Asigurati-va ca exista o piata pentru ceea ce doriti sa vindeti. Una dintre cele mai mari greseli ale unui startup este sa presupuna ca o multime de persoane vor dori sa cumpere un anumit produs sau serviciu, deoarece proprietarul afacerii si alte cateva persoane cred ca este o idee buna. Pentru a reduce riscul unui esec, nu presupuneti niciodata ca ar exista o astfel de piata. Cercetati ideea!

Discutati cu clienti potentiali (ce nu va sunt prieteni si nu fac parte din familia dumneavoastra) pentru a afla daca ceea ce doriti sa vindeti le-ar starni interesul, si verificati ce sume ar fi dispusi acestia sa ofere pe produsele sau serviciile dumneavoastra.

Nu amanati. Diferiti oameni sfatuiesc pe cei ce doresc sa-si infiinteze o afacere sa nu faca niciun pas pana nu verifica absolut toate detaliile afacerii pe care doresc sa o dezvolte si pana nu se asigura ca aceasta va functiona si va fi una profitabila. Problema acestui gen de abodare este ca duce de multe ori la procrastinare. Nimeni nu are cu adevarat toate lucrurile in ordine – chiar dupa ce si-au pus pe picioare afacerea. Intradevar, trebuie sa cercetati piata, sa intocmiti un plan rudimentar, sa obtineti o autorizatie, sa va inscrieti la autoritatile locale daca este nevoie, etc. Dar daca veti incerca sa faceti totul perfect inainte de lansarea afacerii, probabil aceasta nu se va deschide niciodata.