5 tipuri de paturi pentru dormitorul tău

Patul este unul dintre cele mai importante elemente din orice locuință. Este spațiul în care îți petreci minim opt din cele 24 de ore ale unei zile, dormind, citind, relaxându-te și, poate, urmărind serialele preferate.

De aceea, atunci când vrei să alegi un pat potrivit, nu trebuie să te grăbești sau să renunți la calitate în detrimentul unui cost avantajos. Bineînțeles, există paturi calitative în mai multe game de preț, însă, este recomandat să alegi, întotdeauna, o structură rezistentă, o saltea confortabilă și, per total, un obiect de mobilier comod, care să te ajute la un somn odihnitor. Ai putea alege:

1. Patul cu ladă pentru depozitare

Un pat cu ladă integrată poate fi alegerea perfectă pentru tine, atunci când vrei să economisești spațiu, să scapi de dulapurile masive sau de soluțiile improvizate. Câtă vreme poți accesa, cu ușurință, locul pentru depozitare, un pat cu ladă poate fi așezat oriunde. Sunt ideale într-un dormitor cu un covor mic sau mediu care nu intră sub pat și nu creează senzația de înghesuială.

2. Patul extensibil

Multe persoane optează pentru un pat extensibil sau, așa cum este numit mai des, o canapea extensibilă. Acesta te ajută să economisești spațiu și să transformi dormitorul într-un birou perfect, în doar câteva minute. Dacă ai un dormitor mic dar, în același timp, ai nevoie și de un birou în aceeași încăpere, o canapea chic, ușor de transformat într-un pat comod, este cea mai bună soluție pentru tine!

3. Patul cu tăblie

Un model de pat cu tăblie poate contribui foarte mult la aspectul dormitorului  tău. Poți alege un pat cu tăblie ornamentală din lemn, pentru a conferi camerei un aer clasic și softisticat, sau poți alege o tăblie tapițată. De regulă, când vine vorba despre paturi tapițate, acestea se integrează perfect în dormitoare moderne, luminoase și spațioase. Tapițeria din stofă oferă un aer modern, iar cea confecționată din piele ecologică poate crea un efect elegant și feminin.

4. Patul matrimonial

Patul matrimonial tradițional, cu picioare sau cu platformă, cu tăblie sau fără, reprezintă o piesă standard pentru orice dormitor modern. Indiferent de dimensiune, queen size sau chiar king size este perfect. Îl poți poziționa în mijlocul camerei, pentru acces ușor, sau, lângă un perete, în funcție de arhitectura camerei. 

5. Patul cu baldachin

Acest model de pat este întâlnit, de multe ori, în camerele copiilor și ale adolescenților, însă, și adulții pot opta pentru unul, fără probleme. Acesta este prevăzut cu un cadru de jur împrejur, precum și cu draperii sau perdele din materiale transparente sau opace. Astfel, dacă simți nevoia de mai multă intimitate și ești o fire visătoare, un astfel de pat îți va plăcea enorm!

În final, orice model ai alege, ai grijă să respecți proporțiile camerei și să cumperi un pat de calitate, cu o saltea pe măsură.