Cele mai bune materiale pentru covoare

Alegerea unui covor nu este tocmai ușoară, deoarece adesea primul lucru pe care îl avem în vedere ține de durabilitatea în timp a acestuia. Totuși, mai apoi apare în discuție prețul și aspectul estetic, așa că lucrurile devin și mai complicate. Dar dacă am face alegerea în funcție de materialul din care sunt realizate covoarele, am face diferența la nivel de calitate? Discutăm așadar despre covoare și materiale, pentru a vedea care ar putea fi cea mai bună alegere.

Covoarele din vâscoză- utilitate și diversitate

Covoarele din vâscoză au început să fie din ce în ce mai căutate, în mare parte și datorită avantajelor majore pe care aceste produse le aduc. Dacă alegi covoare din vascoza vei vedea că există nenumărate tipuri de covoare într-o multitudine de culori, deoarece vâscoza este unul dintre materialele care poate absorbi cel mai bine vopseaua specială pentru textile. Din acest motiv, cel mai adesea aceste covoare sunt foarte durabile, rezistente și estetice, iar din punct de vedere al prețului sunt ușor accesibile.

Covoare din lână pentru un confort sporit

Covoarele din lână aduc avantajul naturaleții, însă ar trebui să știi că durează cam 2 ani până ce un covor de lână încetează să mai piardă din fire. Covoarele din lână păstrează foarte bine confortul termic, însă vei vedea că cel puțin la început poate fi destul de dificil ca la fiecare aspirat să te lovești de problema firelor care cad și care se vor vedea sub formă de smocuri prin casă. Dacă ai și animale de companie, atunci misiunea covorului din lână este și mai grea, deoarece traficul va determina căderea mai acută a firelor. Totuși, covoarele din lână sunt o alternativă foarte confortabilă și durabilă, deoarece o dată ce nu mai pierd fire, ele pot fi folosite fără probleme pentru foarte mult timp. 

Covoare din mătase pentru un plus de eleganță

Cu siguranță fiecare dintre noi și-ar dori să poată folosi doar covoare din mătase, pentru eleganță, aspect și calitate. Totuși, acestea au dezavantajul unui preț destul de mare, iar din acest motiv unii beneficiari preferă mixul de mătase cu vâscoză în cazul covoarelor.

Covoare din polipropilenă pentru un aspect modern

Fibrele de polipropilenă sunt prezente în aproape orice domeniu de activitate și chiar și în componența covoarelor. Polipropilena are avantajul rezistenței foarte mari și a durabilității și a prețului relativ mic. Polipropilena este de fapt o masă plastică prelucrată, însă ea este atât de bine realizată încât poate imita foarte bine aspectul unui covor natural. Coloritul divers face ca polipropilena să fie adesea preferată de către multe persoane, mai ales că pe lângă avantajele deja enumerate îl adăugăm și pe cel al curățării facile.

Ce ar trebui să reții despre covoare

Este indicat ca orice covor ai cumpăra, să ai în vedere curățarea temeinică, regulată, folosind recomandările producătorilor. Cel mai simplu ar fi să duci covorul la o curățătorie, pentru a fi sigur că acesta își va păstra proprietățile. Pe de altă parte, grija față de expunerea la soare sau grija față de modul de aspirare ar trebui să fie de asemenea criterii pe care să le ai în vedere. Covoarele din materiale compozite pot adesea să răspundă chiar și acestor solicitări, însă este indicat să protejezi covoarele alese, pentru a te bucura de ele pentru cât mai mult timp. 

 

Alegerea unui covor potrivit are în vedere mai multe criterii, printre care și preferințele personale. Este indicat să alegi întotdeauna produsul potrivit luând în calcul camera de destinație, scopul pentru care este cumpărat covorul, dar și mediul în care va fi folosit. 

Adesea nivelul de trafic poate fi destul de greu de gestionat pentru anumite tipuri de covoare, așa că cel mai simplu este să te documentezi în prealabil pentru a face cea mai bună alegere.