Amuleta Feng Shui: ce este și cum o alegi?

Feng Shui este un sistem filosofic vechi de peste 5000 de ani, care se ocupă cu studiul armonizării omului cu spațiile în care trăiește sau muncește. Principiile și regulile Feng Shui, dezvoltate prin combinarea conceptului de energie Qi și a teoriei celor cinci elemente (Pământ, Metal, Apă, Lemn și Foc) consideră că se pot influența energiile care acționează local pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea sau chiar comportamentul persoanelor.

Folosind amulete sau obiecte cu rol decorativ, vei putea amplifica fluxul energetic astfel încât să atragi de partea ta energiile pozitive, benefice și să trăiești în armonie și echilibru. Iată mai multe despre ce este și cum să folosești o amuletă Feng Shui!

Ce este o amuletă Feng Shui?

Feng Shui, care înseamnă literalmente „vântul și apa”, te ajută să îți faci viața mai frumoasă și mai armonioasă prin aplicarea corectă a principiilor sale. Purtând o amuletă cu un simbol norocos sau cu pietre semiprețioase, vei putea amplifica fluxul de energii pozitive, care atrage spre tine reușitele și vei putea remedia sau ține deoparte pe cele negative. Astfel de obiecte cu rol protector acționează ca o pavăză sau scut față de evenimentele neplăcute care se pot manifesta în viața ta.

Cum să alegi o amuletă Feng Shui potrivită pentru tine?

Pentru a purta un accesoriu elegant la orice ținută, îți poți alege amulete sau talismane Feng Shui cu rol protector, în funcție de energiile pe care dorești să le amplifici în viața ta. 

Din gama de coliere și pandantive alege de exemplu unul cu simbolul zodiei tale din zodiacul european sau chinezesc. În acest fel, vei putea amplifica discret trăsăturile tale zodiacale, prin captarea din Univers a energiilor unice, subtile care te caracterizează.

Dacă dorești să te bucuri de succes și dezvoltare în plan profesional și personal, poartă cu tine sau în mașină un breloc cu unul dintre simbolurile chinezești puternice în acest sens, cum este de pildă Calul Ceresc, moneda lacăt pentru bani ori desaga bogăției cu lilieci și nod mistic. 

Un alt talisman tibetan important pentru sănătate, bogăție și prosperitate este amuleta puterii divine, ce reprezintă echilibrul și Sfânta Treime și care se poartă doar la gât. O poți folosi atunci când dorești să treci peste obstacole, să-ți multiplici norocul și să ai parte de noi oportunități în carieră, deoarece conține mantre norocoase și opt auspicii pe față, iar pe spate cele 12 zodii care lucrează pentru semnul tău de naștere, aliații zodiacali și prietenul secret.  

Orice fel de charm-uri, pandative sau brățări cu simboluri de flori sau petale te vor ajuta să-ți accentuezi empatia, înțelegerea și latura feminină a personalității, așa că poți purta sau oferi cadou un astfel de ornament interesant. 

Copacul vieții reprezintă un simbol universal al nemuririi, vindecării spirituale, al dezvoltării și ascensiunii în viață, simbolul copacului fiind nelipsit atât în religie, unde semnifică binele, răul și cunoașterea, cât și în știința Feng Shui, unde reprezintă vitalitatea și starea fizică bună. Rădăcinile ne arată cine suntem, frunzele copacului amintesc de unicitatea fiecăruia dintre noi, iar ramurile semnifică arta, spiritualitatea, știința și orice formă de manifestare umană a trăirilor și sentimentelor. 

Alege talismane și bijuterii Feng Shui cu astfel de simboluri spirituale puternice, pentru a atrage spre tine energiile lor benefice!