Banda LED: ce este si cum sa o folosesti in decorul interior al casei?

Cand vine vorba de crearea unui mediu modern si luminos, benzile LED nu trebuie sa lipseasca din peisaj. Indiferent ca sunt montate in mod “ascuns” sau aparent, mediul interior prinde o alta viata odata cu folosirea acestora.

Design-ul interior si iluminatul merg de obicei mana in mana, motiv pentru care folosirea benzilor LED de catre arhitecti in proiectele lor de amenajari interioare a luat amploare in ultimul timp. Combinatia de functionalitate si efect vizual deosebit atunci cand sunt aprinse, fac din benzile LED un “must have”.

Ce este o banda LED?

Banda LED este o sursa de lumina fabricata in forma de banda flexibila, a carei caracteristica principala este aceea de a ilumina si de a decora vizual in acelasi timp.

Benzile LED sunt piese cheie in medii care pun in valoare solutii dinamice arhitecturale, indeplinind rolul de a asigura lumina complementara in medii de decor, beneficiind de o instalare usoara si venind in fata utilizatorului cu o gama diversa de culori si optiuni.

Produse la role incepand cu 5 metri si temperaturi de culoare diverse, acestea poti fi instalate in cele mai diverse medii, atat rezidentiale cat si comerciale.

Cum folosim benzile led in decor?

Exista mai multe moduri de a utiliza benzile LED in design-ul interior, totul tinand de creativitate.

1. Tavane

Benzile LED sunt ideale in decorul tavanelor, mai ales daca acestea au fost prevazute cu scafe speciale in care benzile pot fi montate cu usurinta in mod “ascuns”, oferind astfel ambientului interior un grad de modernitate si rafinament, marind in mod vizibil senzatia de profunzime a incaperii.

2. Bai

Oglinzile de baie pot capata un aspect cu totul nou prin adaugarea unor benzi LED. Aceasta iluminare indirecta creeaza o atmosfera proaspata si intima in acelasi timp, completand cu succes decorul interior.

Iar folosirea benzilor LED in bai nu este limitata doar la aplicarea pe oglinzi, benzile putand fi folosite lejer si pe anumite zone ale mobilierului, totul tinand de imaginatia voastra sau a celor care va realizeaza proiectul de design interior.

3. Ornamente pentru perdele

Perdelele si banda LED pot reprezenta duo-ul perfect, mai ales daca veti plasa in mod strategic banda LED aproape de tavan fix in spatele sinei sau a galeriei care sustine perdeaua. Va garantam ca efectul vizual va fi unul deosebit.

4. Dulapuri si rafturi

Dulapurile si rafturile pot beneficia si ele de tehnologia LED. Fie ca vorbim de bucatarie, holuri, living sau dormitor, decorarea mobilierului din aceste camere cu iluminat prin banda LED poate oferi un efect decorativ absolut magnific.

Crearea unui punct culminant in casa este ceva obisnuit in arta designer-ilor interiori, lucru pe care il puteti face si singuri prin intermediul benzilor LED.

Gaseste un loc potrivit si cu ajutorul benzii LED bordeaza conturul unui obiect de mobilier creandu-i astfel silueta in intuneric.