Care este cel mai bun material pentru lenjeria de pat?

Somnul odihnitor este determinat de mai mulți factori esențiali, precum luminozitatea din camera de odihnă, nivelul de zgomot ambiental, nivelul de stres cu care te confrunți într-o anumită perioadă și calitatea materialului din este realizată lenjeria de pat. 

Alegând țesături calitative, ai parte de o mulțime de beneficii, resimțite chiar din momentul in care te așezi în pat. Vrei să faci o alegere inspirată de produs, bazată pe o informare corectă față de caracteristicile materialelor? Iată cele mai importante aspecte, privind acest subiect:

Lenjeriile de pat din bumbac 

Dacă îți dorești cel mai înalt nivel de calitate, alege lenjerii de pat realizate din bumbac. Acest material natural garantează confort, respirabilitate și durabilitate, atribute la care poți avea acces contra unor costuri de achiziție extrem de avantajoase. 

Raportându-te la tipul de bumbac utilizat, precum și la densitatea țesăturii acestuia, lenjeriile realizate din acest material variază ca preț sau ca disponibilitate. Cele mai cunoscute tipuri de bumbac pentru pat: bumbacul egiptean, bumbacul 100% natural, bumbacul finet. 

Comanda acum lenjerie de pat din bumbac finet de pe somnia.ro

Lenjeriile de pat din materiale combinate

Aceste produse pentru pat sunt realizate atât din fibre naturale, cât și din țesături sintetice. Astfel, prețul de achiziție este mai avantajos decât în cazul lenjeriilor din materiale premium, însă acestea păstrează anumite calități ale celor de mai sus, precum respirabilitatea. 

Policotonul este produs utilizat adesea pentru realizarea acestor lenjerii de pat, fiind compus din fibre de bumbac și poliester. De obicei, se respectă următoarele ponderi: bumbac (65%) – poliester (35%). Este mai respirabil decât poliesterul și mai rezistent decât bumbacul.

Lenjeriile de pat sintetice 

În acest top al celor mai bune materiale pentru lenjeriile de pat, țesăturile sintetice ocupă ultima poziție. Poliesterul reprezintă cea mai la îndemână opțiune a producătorilor de lenjerii pentru pat sintetice, fiind ieftin și mai puțin predispus la rupere decât cele de mai sus. 

Însă o lenjerie de pat sintetică, realizată dintr-un material precum poliesterul, nu permite o bună circulație a aerului prin țesătura sa. De aceea, în timpul nopților de vară, poți transpira excesiv și acuza o senzație de lipsă a aerului, aspecte ce pot cauza treziri repetate. 

De asemenea, materialele sintetice nu garantează proprietăți hipoalergenice, spre deosebire  de materialele premium din fibre naturale, așadar, nu sunt recomandate pentru tine, dacă știi că ai pielea sensibilă. 

“Cel mai bun material pentru lenjeria de pat” poate însemna o calitate deosebită a țesăturii, sau un preț de achiziție extrem de avantajos. Alege unul dintre materialele analizate mai devreme, pe baza propriilor criterii. Intră pe somnia.ro și comandă lenjeria de pat preferată!