Cum alegi cele mai bune produse pentru pisica ta?

Pisicile sunt animale independente, cu personalități foarte puternice, dar care îți vor arăta multă dragoste și devotament odată ce reușești să le câștigi încrederea. Așadar, cu siguranță îți vei dori să le răsplătești la rândul tău cu iubire, multă atenție, dar și cu produse de calitate, pentru ca acestea să se dezvolte sănătos.

Însă, de unde știi că produsele alese de tine sunt potrivite pentru pisicuța ta? Iată câteva criterii pe care nu ar trebui să le omiți atunci când mergi la cumpărături.

Ghidează-te după brand

În general, brandurile mai cunoscute oferă și produse de o calitate superioară, ele fiind deseori recomandate de către medicii veterinari. Așadar, este bine să te orientezi către un brand de care ai auzit în favoarea unuia necunoscut, dar care ar putea avea prețuri mai mici.

În general, această regulă se aplică la hrana pentru pisici, dar nu numai. Există și alte accesorii de calitate de la branduri cunoscute pe care le-ai putea alege, ca de exemplu așternutul igienic pentru litieră. Verifică gama de produse de la brandul Miau-Miau și vezi care sunt potrivite pentru pisica ta.

Alege produse adaptate nevoilor pisicii

Acesta reprezintă factorul principal care să te ghideze în alegerea produselor potrivite pentru pisica ta. Există numeroase tipuri de hrană create special pentru a satisface anumite nevoi nutriționale specifice pisicilor. 

În general, ele sunt recomandate dacă animalul are o problemă de sănătate sau dacă este predispus la diverse afecțiuni. Acestea includ tipurile de hrană pentru controlul greutății, pentru sensibilitate digestivă, care asigură sănătatea orală, a sistemului urinar, a pielii și blănii etc. Desigur, există și sortimente de mâncare recomandate dacă pisica a fost sterilizată, pentru a preveni îngrășarea și a primi substanțele de care are nevoie.

Cumpără produse speciale pentru rasa pisicii

Dacă ai un animal de rasă, este posibil să găsești hrană și produse create special pentru acesta. Acestea pot include mâncare cu ingrediente speciale care să asigure o dietă sănătoasă pentru rasa respectivă, dar și produse de îngrijire, ca de exemplu șampoane speciale pentru rasele de pisici cu blana lungă sau perii speciale.

Aceste produse sunt ideale atunci când te întrebi dacă pisica ta ar trebui îngrijită în mod diferit. Produsele respective sunt create după o formulă specială, așa că vor oferi animalului tot ce are nevoie.

Optează pentru hrană și produse potrivite etapei de dezvoltare

O altă regulă de bază în alegerea produselor pentru pisici este să le adaptezi etapei de dezvoltare a acesteia. Ce înseamnă acest lucru? Mai precis, ar trebui să cumperi hrană și alte accesorii potrivite vârstei pisicii. Desigur, acestea au nevoi diferite în funcție de vârstă și trec prin diverse etape de dezvoltare, iar fiecare produs ar trebui să fie special pentru fiecare perioadă.

Pentru ca pisica ta să fie cât mai fericită și sănătoasă, va trebui să acorzi atenție produselor pe care i le achiziționezi, de la hrană până la accesorii. Dacă vei face alegeri de calitate, pisica ta cu siguranță va aprecia și te va răsplăti cu multă afecțiune.