Ce trebuie sa stii cand pornesti in cautarea rochiei de mireasa!

Te afli in acea perioada a vietii in care aproape fiecare femeie se viseaza: esti pe cale sa te mariti! Ai visat la acest moment de foarte mult timp, incat ai in minte si cele mai mici detalii despre cum iti doresti sa fie. Te-ai gandit cum ti-ar placea sa fii ceruta, ai probat inele de logodna sa vezi cum iti vin pe deget, chiar ai grija ca mereu sa ai manichiura impecabila ca niciodata nu se stie.

Plecand de la acest moment atat de asteptat de tine si atat de greu de imaginat pentru el, porneste organizarea nuntii. Pe masura ce planifici nunta, vei da peste multe necunoscute si va trebui sa te informezi despre multe aspecte. Unul dintre aceste aspecte este si alegerea rochiei de mireasa.

Am discutat cu un senior-consultant la un salon de rochii de mireasa din Bucuresti care ne-a dat cateva idei despre ce ar trebui sa stie mireseled si cand trebuie sa inceapa cautarea rochiei de mireasa.

Primul lucru pe care este indicat sa il faci este sa arunci o privire de ansamblu peste marele internet si sa analizezi site-ul. In felul acesta vei putea sa iti faci o lista cu modelele preferate cu care sa incepi proba.

Urmatorul pas este sa iti faci programare acolo unde iti doresti sa probezi rochii. Pentru a fi eficienta, este bine sa si contactezi magazinul pentru a verifica disponibilitatea modelelor in stoc.

Respecta programarea facuta sau anunta din timp daca nu mai poti ajunge! Tuturor ni se poate intampla sa intervina ceva in programul nostru, dar asta nu este o tragedie.

Suna la salon si anunta, sau trimite un sms. O alta mireasa ca si tine se poate bucura de intervalul pe care tu il eliberezi.

Intereseaza-te de politica magazinului pe care il vizitezi. Citeste informatiile pe site sau suna si cere detalii atat despre rochii cat si despre vizita in magazin.

De asemenea, este foarte important sa stii daca locul in care mergi iti poate onora comanda de rochie in timp util pana la nunta ta si este bine sa stii ce servicii ofera acel salon in afara de rochia de mireasa. Sunt saloane care te pot ajuta sa ajustezi rochia achizitionata sau sa modifici ceva la model, sa o calci, daca este necesar.

Seteaza-ti un buget realist pentru rochia de mireasa ! Stiu ca intr-o lume ideala, fiecare mireasa ar trebui sa poata merge la proba spunand „dau oricat, ca o data ma marit!”, dar in lumea noastra reala, bugetul este foarte important in organizarea unei nunti. Indiferent cat de tare astepti acest moment, trebuie sa te intinzi exact cat iti este plapuma, pentru a nu risca sa platesti rate la credite pentru cativa ani dupa nunta.

Fii deschisa la colaborare cu consultantii magazinelor. Acei oameni sunt acolo in primul rand sa te ajute si daca tu esti deschisa fata de ei, cu siguranta te vor ajuta sa alegi ceva potrivit pentru tine. Este bine sa le spui ce preferinte ai, in ce cadru o sa fie nunta, ce accesorii ai dori sa porti, care este bugetul estimativ si daca este ceva ce vrei sa eviti sau sigur nu vrei sa porti.