Cine este creditat drept inventatorul sloturilor

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sloturile sunt cele mai populare jocuri de noroc, atât în mediul online, cât și în sălile de jocuri terestre. Cunoscute sub diverse denumiri precum ,,pacanele, mașinuțe sau aparate’’, aceste videosloturi sunt foarte populare în rândul amatorilor de gambling, nu doar pentru că beneficiază de grafică și coloană sonoră atrăgătoare, ci și datorită faptului că nu presupun asimilarea unor reguli de joc, așa cum este cazul la poker, blackjack etc. Totuși, în ciuda popularității acestora, nu toată lumea știe când a fost inventat un astfel de aparat și de către cine.

Charles Fey – omul care a inventat ,,Liberty Bell’’

Născut pe 2 februarie 1862, într-o mică localitate din Bavaria, Germania, Charles Fey este considerat cu precădere omul care a inventat sloturile, potrivit quora.com. Acesta s-a familiarizat cu diverse unelte și scule în jurul vârstei de 14 ani, perioadă în care îl ajuta pe fratele sau la muncă, în Fabrica de Unelte Agricole din Munchen. Un an mai târziu, Charles părăsea țara natală, pentru a se stabili în Franța, acolo unde a lucrat, pentru o vreme, ca producător de echipamente. Ulterior, Fey a plecat în Anglia, lucrând de această dată timp de 5 ani în industria producătoare de instrumente nautice, pentru ca la 23 de ani să se hotărască să calce pe urmele unchiului sau, emigrând în Statele Unite ale Americii imediat ce a strâns banii necesari. În SUA, Fey a lucrat pentru început la compania Electric Works, iar apoi a decis să dezvolte, împreună cu un coleg, Theodore Holtz, o compania proprie, axată pe producția de echipamente electrice, telefoane și telegrafe.

De aici, a fost doar un pas până la inventarea primului aparat de tip slot din istoria omenirii. Astfel, în anul 1895, Charles a realizat ,,Liberty Bell’’, o mașinărie bazată pe jocul de loterie, popular la acea vreme, ,,Policy’’. Urmare a succesului uriaș al aparatului (ce dădea un câștig maxim de 5 dolari), inventatorul german a deschis în anul 1896 o fabrică de sloturi, deschizând calea către o industrie înfloritoare și în zilele noastre, când companii precum Novomatic, celebră pentru nemuritoarele Book of Ra sau Sizzling Hot 77777, NetEnt (Guns’N Roses, Starburst, Dracula, Secrets of Christmas) sau Play’n Go (Book of Dead, Super Flip, Moon Princess) raportează venituri uriașe, an de an. Sunt doar câteva din cele mai populare companii producătoare de soft pentru cazino, alte nume importante din această categorie fiind Playtech, IGT, EGT, Microgaming,Williams Interactive, NextGen, Quickspin sau Yggdrasil.

Momente de referință în istoria sloturilor

La doar 7 ani de la apariție, sloturile au fost interzise, însă fabricarea de mașinării Liberty Bell a continuat, câștigurile în bani fiind înlocuite cu dulciuri sau gumă cu aromă de fructe. Astfel simbolurile inițiale ale sloturilor au fost înlocuite cu diverse fructe.

În 1907, Herbert Mills a produs slotul numit Operator Bell, al cărui simbol BAR, îl putem vedea și astăzi, dacă deschidem anumite sloturi clasice.

12 ani mai târziu, in1976, compania Fortune Coin producea primul video slot ce a beneficiat de un display Sony, de 19 inchi. Acesta a fost amplasat în Hotelul Hilton din Las Vegas.

În 1996, WMS Industries a lansat primul video slot ce afișa o cu totul altă imagine în timpul rundelor bonus.

La mijlocul anilor 90’ au apărut primele cazinouri online, iar de-aici popularitatea sloturilor putem spune că ,,a explodat’’, în prezent existând nu mai puțin de 100 de producători de conținut pentru cazino și aproximativ 2.000 de sloturi diferite.