Comunicat de presa privind inceperea Proiectului „Creșterea capacității de producere a energiei regenerabile in orașul Hârșova”, referinta nr. 2021/329903

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Hârșova, în calitate de Beneficiar, anunță începerea Proiectului „Creșterea capacității de producere a energiei regenerabile în orașul Hârșova”, RO-ENERGY-0099, care vizează înființarea unui parc fotovoltaic și racordarea centralei electrice fotovoltaice (CEF) la Sistemul Energetic Național.

Obiectivul general al proiectului vizează acoperirea nevoilor energetice ale orașului, în special a consumului de energie generat de iluminatul public și de instituțiile locale, prin montarea și punerea în funcțiune a unui număr de 2.432 de panouri fotovoltaice pe un teren de 30.000 de mp. Puterea instalată a panourilor este de 997,12 KWp.

Parcul va avea o durată medie de utilizare de 25 – 30 de ani. Proiectul are o valoare totală de 1.138.247 euro, din care contribuția de la bugetul local este de 15%. Totuși, este un proiect pentru care am luptat foarte mult și pe care am ținut neapărat să îl aduc în localitate. Prin implementarea lui, orașul va recupera aproximativ 70% din totalul de energie electrică pe care îi consumă pentru iluminatul public și cu instituțiile locale, iar în anii următori sperăm să ne asigurăm independența energetică totală prin proiecte similare“ a declarat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.

Mai multe informații cu privire la proiect pot fi aflate de pe website-ul Primăriei Orașului Hârșova, www.primăria-hârșova.ro sau prin e-mail la adresa de poștă electronică consilier-primar@primăria-hârșova.ro, persoană de contact Costin-Cătălin Tepeș.

Proiect finanțat cu sprijinul granturilor acordate de lslanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Comunicatul oficial AICI

Pentru informații oficiale despre Granturile SEE, accesați www.eeagrants.ro

Pentru informații oficiale despre Programul de Energie în România, accesați
www.innovasjonnorge.no