CRM pentru a realiza si gestiona ofertele din companie

O oferta de pret ce nu poate fi refuzata nu cuprinde doar o lista de preturi imbunatatita, este mult mai mult de atat si sunt foarte multe aspecte de care ar trebui sa tii cont pentru a te asigura ca clientul este convins ca vrea sa cumpere. Un soft CRM te poate ajuta sa emiti o oferta de pret de nerefuzat ce nu corespunde doar unei liste de preturi, iar daca intentia ta este sa iti convingi cu adevarat client ar trebui sa tii cont de urmatoarele aspecte:

1. Elemente fundamentale in realizarea unei oferte

O oferta de pret bine conceputa trebuie sa contina in primul rand datele de identificare ale clientului si ale companiei tale, pe orice oferta de pret trebuie sa apara data emiteri acesteia si perioada de valabilitate. Iar daca emiti mai multe oferte de pret, un numar de identificare al acestora iti este foarte util iar termenii si conditiile generale nu ar trebui sa lipseasca din oferta de pret.

2. Oferta trebuie sa aiba un aspect placut iar logo-ul firmei tale trebuie sa apara pe aceasta

Primul document de la compania ta cu care intra in contact un nou client este oferta de pret, asadar este ocazia perfecta pentru a ii lasa o prima impresie buna. Tocmai din acest motiv, te asiguri ca oferta ta de pret contine logo-ul companiei si este perfect ordonata.

Softul de tip CRM, MEFI te poate ajuta sa obtii modelul de oferta perfect la care vei depune efort o singura data, atunci cand creezi sablonul de oferta de pret cu un aspect grafic cat mai placut, apoi il poti utiliza pentru ofertele viitoare doar cu cateva clickuri.

3. Oferta ta trebuie sa contina cat mai multe detalii posibile

Transparenta este esentiala deoarece clientul trebuie sa stie cat mai precis pretul serviciilor ( in ore lucrate) pentru a sti la ce sa se astepte sau care vor fi timpii de realizare.

4. Textul ce contine detalii despre clientul tau trebuie sa fie personalizat

Detaliul face intotdeauna diferenta, tocmai de aceea trebuie sa oferi clientului tau motive pentru care sa prefere serviciile tale. Un text personalizat si o oferta de pret cu aspect placut vor lasa o impresie impecabila, desi nu poate parea important tocmai aceste aspecte te vor scoate in evidenta. Platforma MEFI te poate ajuta sa personalizezi oferta ta de pret automat iar odata conceput sablonul de oferta, pentru ofertele viitoare vei completa doar cu datele clientului si produsele/ serviciile oferite iar platforma iti va genera oferta in forma finala automat. Nu numai ca vei avea o oferta de pret impecabila dar, timpul de realizare al acesteia va fi foarte mic.

5. Odata terminata oferta, trebuie sa te asiguri ca este corecta din toate punctele de vedere

Platforma MEFI poate salva cate sabloane de oferta sunt necesare procesului de ofertare, pentru faptul ca odata ce ai conceput sablonul initial de oferta si te asiguri ca este corect nu mai este necesar sa verifici fiecare oferta, platforma le va genera automat intr-o varianta impecabila.

6. Usureaza procesul de acceptare a ofertei de pret

Platforma iti ofera control absolut asupra procesului de ofertare, te asigura ca oferta este trimisa rapid dupa modelul deja stabilit de tine. Un singur instrument iti asigura gestionarea intregului proces, tu alegi cum vei personaliza pretul in functie de reducerile alocate si platforma face toate calculele. Analizeaza tendintele vanzarilor si procesul de revenire pentru feedback oferta este automatizat.

Acceseaza platforma CRM MEFI.ro si realizeaza un cont de test gratuit