Pompe submersibile pentru furnizarea apei de la mari adancimi

Pentru gospodariile sau amplasamentele care nu dispun de apa curenta si care necesita pomparea apei de la mari adancimi, pompele submersibile sunt cea mai potrivita optiune.

Ce este o pompa submersibila?

Atunci cand vorbim despre pompe submersibile avem in vedere acele echipamente care au capacitatea de a impinge apa de la adancimi mari inspre suprafata, iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul unei presiuni mult mai mare comparativ cu cea a hidroforului. Avand in vedere faptul ca pe piata echipamentelor de pompare exista o multitudine de modele, tipuri si brand-uri de pompe submersibile, un aspect foarte important de luat in calcul este debitul de apa asigurat de fiecare tip de pompa.

Pentru o gospodarie de mici dimensiuni poate fi suficienta o pompa de apa ce furnizeaza 2 mc/h ca si debit. De cealalta parte, atunci cand avem nevoie de pomparea apei din puturi, de irigarea in domeniul agriculturii, de ridicarea presiunii apei in diferite instalatii industriale, civile, agricole sau antiincendiu ori daca apa trebuie furnizata pentru pompele de caldura, cea mai buna alegere o reprezinta o pompa submersibila 10mc/h.

Avantajele pompelor submersibile

Daca te gasesti in postura de a gasi cea mai eficienta solutie pentru furnizarea apei potabile pentru gospodaria familiei sau pentru un alt amplasament, este important de subliniat care sunt principalele avantaje pe care o astfel de pompa submersibila le ofera. In primul rand vorbim despre un consum de energie electric mult mai redus comparativ cu hidroforul, acest aspect asigurand eficienta din punct de vedere energetic. Daca in schimb trebuie sa elimini apa uzata si deseurile din fosele septice, atunci o pompa apa murdara este alegerea potrivita.

Un al doilea avantaj se refera la faptul ca pompele de apa submersibile sunt foarte silentioase, aspect foarte important pentru multi dintre utilizatorii care aleg astfel de echipamente pentru furnizarea apei la nivelul gospodariei. Randamentul ridicat este un alt avantaj ce merita a fi amintit. Datorita capacitatii ridicate a motoarelor acestor pompe de a impinge si de a transporta apa de la distante mari, presiunea la punctul de consum si debitul apei sunt la valori ridicate.

Diversitatea tipurilor si a modelelor de astfel de echipamente este un avantaj important. Fiecare utilizator poate gasi pompa submersibila care sa raspunda nevoilor sale in privinta furnizarii apei la nivelul diferitelor amplasamente. Indiferent daca ai nevoie de o pompa de apa ce furnizeaza un debit de 2 mc/h sau 3 mc/h ori daca ai nevoie de pompa submersibila 10mc/h, poti alege din oferta unui mare numar de producatori de astfel de echipamente.

Unde gasesti pompe submersibile de apa?

Este recomandat sa apelezi la serviciile unei firme specializate in comercializarea si montarea unor astfel de echipamente. Pentru detalii suplimentare despre cum poti alege pompa potrivita pentru nevoile tale, te invitam pe www.hidropompe.ro